Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 raporla ikinci el araç ve MTV muafiyeti?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
% 90 raporla ikinci el araç alınsa mtv den muaf tutulurmu

Vergi dairesinden MTV muafiyeti için aracınızı tescil ettirmek şartı ile, MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

arkadaşlar benim bir arkadaşım 2001 model laguna aldı 1.6 ve kardeşinin rapor oranı %92 şimdi bu aracı vergiden düşürmek için ne yapmalı +engelli plakası takılacakmı nasıl bi yol izlemesi lazım

MTV muafiyeti için araçta ya özel donanım olmalı ya da %90 rapor alan kişi adına ÖTV muafiyetiyle satın alınıp plakada sakat damgası olmalı.
Arkadaşınız MTV muafiyetinden yararlanamaz. Zira aracı sakat statüsünde tescil ettiremez.

peki birden fazla aracın olursa mtv muaf olur mu ? bir aracım var bi tane daha 2. el alsam oda mı muaf olur mtv den ??

Evet olur.Yeterki aracınızda tertibat olsun.

1 engellinin üstüne 2 veya uzerı arac olmuyor bılıyordum olsada mtv den muaf olmaz 2. arac sanıyordum neyse bu iyi oldu :)

cok soru sordum bılıyorum merak ettim suan engelli aracım var onu satmadan jeep alsa 3000 motor 2. el onun 6 ayda bir vergisini ödemicekmıyım tertibatlı kullanıcam onuda bu cok önemli benim için cevap verırsenız sevınırım???

Alabilirsiniz.Aldıktan sonra vergi dairesinde MTV muafiyeti için aracınızı tescil ettirin.

son bir sorum daha var sımdı benım engelli arabayı almak isteyen engelli bırı var satıcam ben sonra 2. el arac alıcam mtv muaf yapıcam vergi dairesınde burya kadar anladım merak ettıgım engelli aracımın 3 senesı kalmıştı 5 yılı doldurmasına o 3 yıl gectıkten sonra ötv sız engelli arac alma hakkım devam eder mı yoksa 5 yıl sıfırdan mı beklemem gerekır ?

ya pardon kusuruma bakma ama anladığım kadarıyla %92 raporuyla ikinci el araba alınsa da mtv den muaf tutulmaz galiba

yani arkadaşım aldığı aracı mtv den muaf tutmak için ne yapmalı

Ben yanlış bi mantık yürütmüşüm... Raman'ın yazdığı doğrudur. Motorlu Taşıtlar Vergisi kanununun 4. maddesi çok açık:

"Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar [motorlu taşıtlar vergiden müstesnadır]"

Yani aracın %90 raporu olan kişi üstüne tescillli olması MTV mufiyetinden yararlanması için yeterlidir.

tamam arkadaşlar durum anlaşılmıştır hepinizin bilgisi için çok teşekürler

Üst Alt