Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%90 raporla malulen emekli olmuş birinin rapor oranı düşerse emekli maaşı da düşer mi
Evet maasinda düşüş olur.
ilk emekliliginde bakima muhtaç statüsünde emekli olmuş daha sonra kontrol sürecinde bakıma muhtaclik durumu kalkmissa maaş baglama oranı %10 düşülür ve bu düşüş emekli maasina düşüş olarak yansır.
Yada malulen emeklilik için %60 şartı ortada kalkarsa malulen emekli maaşı kesilir.
Oran radikal şekilde düşmediği sürece bir sıkıntı olmaz. Zaten kontrol muayenesi istenmemişse zamanında, tespiti için bir istek de olmaz. Yeter ki emekliliğe temel olan rahatsızlık tümüyle ortadan kalkmamış olsun
2013 yılında emekli olmuştum.Kontrol muayenesi için 3 sene sonraya tarih vermişlerdi.2016 Ağustos ayında süre doluyor.İlk defa kontrol muayenesi olacağım
Bülent bey sizi yakalamışken kafama takılanları sormak istiyorum.
Yazın hastanelerde sürünmemek için Sgk ya kontrol muayenesi için 2016 Mart ayında başvursam biri sakıncası olur mu? (Kontrol tarihi 01.08.2016)
Aşağı yukarı hastaneler 2 ay sonraya gün veriyorlar Mayıs gibi rapor işimi halletmek istiyorum.
Ayrıca yeni tarihli bir Mr çektirmem gerekiyor mu? İlk raporumu aldığımda bir çok omuriliğimin hasarlı olduğunu gösteren Mr ım olmasına rağmen kendim belki isterler diye muayene öncesi 3 ay önce Mr çektirmiştim. Şimdi ki en son Mr mı 2014 sonu itibariyle çektirdim.
kontrole iki ay kala sigorta müdürlüğünden sevk almaya çalışın. Daha önceden vermemek gibi bir tutumları var.
Kontrolde emekliliğe temel rahatsızlıklarınızı tespit edecek film vb. tetkikler isteyeceklerdir.