Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla otomatik vitese sahip otomobili ötv muafiyetiyle alamaz mıyım?

hasan6767

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben %90 raporum ile kendimin kullanmayacağı (3. derece yakının kullanabilir şekilde) ötv muhafiyetli bir araç almak istedim. ancak araç satıcısı haziran 2009 da çıkan bir yönetmelikle otomatik vites alamayacağımı lüx sınıfına girdiğini söyledi
ama ben böyle bir yönetmelik bulamadım

konu hakkında bilgisi olan varmı acaba

Sallamış! %90 raporunla ister otomatik ister düz vites dilediğin otomobili satın alabilirsin. Sadece 1600 cc motor hacmini aşan motora sahip olamaz o kadar.

alabilirde bayiler buna pek yanaşmıyor normal ücreti ile satacağım arabayı neden indirimli satıyım diyor.bide bilgisizliklerinden kaynaklı da olabilir.mesela yurt dışından araç getirildiğinde engelliniin %90 ve üstüğ raporu var ise hiç bi aksamında değişiklik yapılmasına gerek duyulmuyo.kanun buyönetmeliği bu yani.öte yandan mersinde bu işi yapan ve gazetelere her gün ilan veren bir oto galeriyi aradım.anlattım olayı teorik olarak öyle olduğunu kabulleniyor ama pratikte öyle olmadığını söylüyor.yani engelli kişi yürüyemez vaziyette olması gerekirmiş.sayın yaayın yönetmenim bu doğru mu??*

Bayi ve Maliye'Yi ilgilendiren tek şey raporun %90 olup olmadığı.

indirimleri de kafalarına göre atıyorlar türkiyede ki bayiler nasıl hesaplanıyor acaba öğrenebilirmiyim.benim bildiğim ötvden muaf olduğu ve bu oran tam olarak kaç kimi bayiiler&20 %30 kimi 37 hangisi dogru???30-35000 tl fiyatı olan bi araba %90 engelli raporu ile ne kadara gelir?saygılar

Üst Alt