Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla Türkiye'den araç almanın avantajları nelerdir?

SENTURK_57

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
%90 raporla ötv'den muaf araç alabilir miyiz? ve mtv den de muaf olur muyuz ?nasıl bir araba alabiliriz?
yurt dışından almak daha mı karlıdır yurt içinde almak için hangi yolu yurt dışından almak için hangi yolu izlemeliyiz ?

konu hakkında yardımlarınızı rica ederim teşekkürler.

Hemodiyaliz hastası mısınız? Öyleyse, %90'la alacağınız aracı kendinizin kullanamayacağını belirtmek isterim

Ben dializ hastasıydım nakil oldum suan iyiyim cok sükür ama abim var zihinsel %90 oranında onun için araştırıyorum

O halde evet, abinizin %90 ve üzerinde raporu varsa, Türkiye'den 1600 cc motor hacmini aşmayan bir aracı ÖTV ödemeden alabilirsiniz, MTV'den muaf olursunuz, ve aracı abinizin 3. dereceye kadar kan bağı olaan kişiler kullanır.
Araçta özel donanım bulunmaz. Ama plakasında sakat damgası olur.

Araç almak için %90 oranında ve ÖTV muafiyetli araç alabileceğine dair sağlık kurulu raporu almanız gerek. Raporu aldığınızda, dilediğiniz bir bayiiden araç alabilirsiniz. Onlar tüm işlemleri hallederler.

Yurt dışından alamazsınız (çünkü yurt dışından almak için sakat kişinin araca binip inmesine yarayan özel donanım şart)

bişey daha araçlarda ötv oranı 100 de kaç biliyormusunuz? yada şöyle söyliyim 20000 lik bi aracı ötv siz ne kadara alırız?

Binek araçlarda KDV oranı düşürüldükten sonra,kalan miktar üzerinden %37'ÖTV muafiyeti vardır.

şentürk abi sizde abinizin raporuyla araba alacağınız için 2500 motora kadar araba alabiliyorsunuz. ben size 2000 motor bir jeep almanızı veya 2000 motorlu bir araç almanızı tavsiye ediyorum çünkü ordaki ötv oranı % 60 ve 35 40 milyar arası ötv muafiyeti oluyor. taşıtı 5 yıl sonra bile satsanız 35 milyar değeri düşmez ve her 5 yılda jeep inizi yenileyebilirsiniz.mtv muafiyetide olduğu için jeep e binmek ayrıca prestij sağlar çünkü jeep lerin mtv leri çok pahalı

esrarengızadam25 benım %90 görme raporum var sızın deyımınızle ötv + mtv sız 2000 motor uzerı arac alma şansım varmıdır yıyenımın uzerıne kaydını alırsam teşekurederım

Hayır alamazsınız.ÖTV muafiyeti için sınır, binek araçlarda 1600cc,Ticari araçlarda ise 2800cc ile sınırlıdır.

esraengizadam nasıl yani 1600 cc gecmicek şekilde almamız gerekmiyomu nasıl 2000 cc alabiliyoruz anlamadım ?

diyelimki aracı şimdi alsak ötv oranı %37 mi olarak hesaplıyacağız

Hayır.Binek araçlarda %18 olarak hesaplanacaktır.

ESRARENGİZADAM25 arkadaşım binek araçlarda 2500 cc kadar araç alma konusunda yanlış ilgi verdin sanırım 1600cc geçince olmuyor eger oluyorsa beni detaylı olarak bilgilendirirsen sevinirim

Üst Alt