Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu annem adına ötv muafiyetli araç alabilir miyiz?

ezgin_kul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba buraya yeni üye oldum

benim annem yüzde 90 agır özürlü ve diyaliz hastası
annemin adına ikinci el bi otomobil alabilir miyiz?
mesale 6 milyarlık bi araba bize kaça malolur? nereye müracat etmeliyiz?
ben kullanabilir miyim, en azından annemi hastaneye götürmek işlerini yapmak için?

bana bilgi verirseniz çok sevinirim

allaha emanet olun

2.el araç ta bir yararı olmaz 0 araçta ötv ödemezsiniz. yıllık vergiden de muaf olur.
aracı 3 dereceye yakın akraba kullanabilir. yani babanız siz veya arac sahibinin dayısı amcası gibi

sıfır bi araç alsak mesale 20 milyarlık bize kaça maal olur acaba

Merhaba
20 binliralık bir araç sana %37 ÖTV muhafiyeti ile ortalama 15 16 binliraya gelir.
Dikkat et lütfen baide hesaplama yaparken Aracın baiye giriş fiyatı + %18 KDV +%4 bai kar/Tüm araba baileri 4 karla çalışır) onun için alacağın araçı bir kaç baiye sor aynı marka model olarak
Opsiyon farklılığı olabilir bunlara karıştırma
esenlikler
TayTIS.

2.El aracın size avantajı MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisini) ödememenizdir.
Sıfır araca gelince anlaştığınız ücreti 1,37 ile çarpacaksınız. Çıkan miktar ÖTV'siz miktarıdır.

2.El aracın size avantajı MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisini) ödememenizdir.
bu nedemektir yani alacagım ikinci el bi araba yani 5 6 milyarlık nekadarını ödemiyecem nezamana kadar ödemiyecem msn mede cevap yazarsanız çok sevinirim ezgin_58@hotmail.com şimdiden allah razı olsun

MTV nin alacağınız aracınızın fiyatıyla alakası yoktur.İkinci elde herjangi bir avantajınız yok fiyat olarak.
MTV: motorlu taşıylar vergisidir.Her yıl Ocak ve Temmuz ayı içerisinde olmak üzere iki taksitte ödenmektedir.Eski tabirle taşıt pulu,cam pulu dedikleri yani :)
Bu vergiyi ödemezsiniz sadece ve süresi yoktur.

Üst Alt