Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu diyaliz hastasıyım. Ehliyetimi nasıl yenilemeliyim?

cem54783

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhaba bir konuda yardıma ihtiyacim var 99da normal b sınıfı ehliyet aldım su an yüzde 90 raporlu diyaliz hastasiyim otvsiz araba kullaniyorum aktif.ehliyet yenilemek istiyorum acaba engelli ehliyet mi cikartmam gerekiyor yoksa normal ehliyet mi ben normal ehliyet cikartmak istiyorum benim durumumda olanlar için prosedür nedir acaba net bir bilgi bulamadim

Ya aslında yerinizde ben olsam B olarak yenilerim hastalığı fln karıştırmam çünkü %90'a direk araç veriyorlar

umetinn

sürücü yönetmeliği'ne göre "Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verilir."

Ben de diyaliz hastasıyım %90 raporum var. Hali hazırda 2012 de B sınıfı ehliyet aldım hasta değilken. Değiştirmeme gerek var mı ?

Fatihhhh
2020 yılı sonuna kadar engelli engelsiz herkes yeni tip ehliyetlere geçmek zorunda zaten.
Bu bir yılın sonunda mevcut eski tip ehliyetlerin geçerliliği kalmayacak.

H ehliyeti yenileme ve aparatlı engelli aracım 5 yılı doldu aynı şekilde kullanmak yasalmıdır?

Üst Alt