Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kardeşim adına yurt dışından nasıl bir araç getirebiliriz?

selwels

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben özürlü kardeşimin haklarını mahkeme yolu ile (VASİ) Tamamen üzerime aldım.
Kardesim %90 üzeri sakatlık derecesine sahip ve bakıma muhtaç.

Yurtdışından Bmw ve adui a3 getirtmek istedim bu satısı yapan biri ile görüstüm kendisi bana kardesimn yalnızca yurtdısında vito tarzı arac getirebileceğini söyledi ve ümidi kesdim bir dahada arastırmadım.Bunun doğruluk payı nedir ?

şimdiden teşekkürler ederiorum.

Özel tertibatlı sakat araçlarında aşağıdaki şartlar aranır.
a- Binek otomobil ise; binek otonun münhasıran malül ve sakat tarafından kullanılmak üzere özel surette imal edilmiş hareket ettirici tertibatı bulunmalı ve silindir hacmi 1600 (dahil) cc’ ye kadar (arazi taşıtları hariç) olmalıdır.
b- Bizzat sakat ve malül kişi tarafından kullanılamayan araç ise; bu aracın el ve ayak fonksiyonunu tamamen yitirmiş sakat kişinin araca binip inmesiyle, taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunmalı ve sakat kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılmalı ve aracın silindir hacmi 2500 (dahil) cc’ye kadar (arazi taşıtları ve binek otomobiller hariç) olmalıdır.
c- Motosiklet ise; malül ve sakatlar tarafından kullanılmak üzere özel surette imal edilmiş olmalıdır.
Sadece otomatik vitesli olan ve özel surette yapılmış hareket ettirici tertibatı bulunmayan bizzat sakat kişi tarafından kullanılamayan araç ile sakat kişinin araca binip inmesiyle taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunmayan aracın 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 167’nci maddesi kapsamında ithali mümkün değildir. Ancak, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren sol bacak engeli olan gazilerde özel tertibat aranmaz.

%90 ve üzeri raporla ancak yurt içinden maksimum 1600 cc motor hacmine sahip özel donanımsız otomobili vergi muafiyetiyle satın alabilirsiniz. Yurt dışından alamazsınız.

Üst Alt