Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kardeşim için hangi devlet yardımlarından yararlanabiliriz?

selwels

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben özürlü kardeşimin haklarını mahkeme yolu ile (VASİ) Tamamen üzerime aldım. Kardesim %90 üzeri sakatlık derecesine sahip ve bakıma muhtaç.

Foruma göz attım 2022 maaşı ve ev bakım maaşı alabiliormuşuz bunlar nedir (2022 - Ev bakım) Ve nasıl alabilirm nerelere başvurmam gerekior.Aylık olarak bu maaşlar ne kadrı buluyor ve ne kadar sürede sonuclanıyor?

Sorularımı yanıtlarsanız cok yardımcı olmuş olursunuz

şimdiden teşekkürler ederiorum. Ve bilmediğim Diğer hakları varsa onlarıda yazarsanız sevinirim.

Not: Bu arada bilgi olması açısında yazayım aile gelir durumu iyi sayılır. Ama kardeşim 18 yaşını doldurduğu icin sskdan yararlanamıyor.

Ailenin gelir durumu iyi ise (aylık gelir 90,31 tl'yi geçtiği için) 2022 maaşı da (hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'yi geçtiği için) evde bakım hizmeti de alınamaz.

Not: %90 oranında sakatlığı olan (yani maluliyet derecesinde sakatlığı olan) biri yaşı ne olursa olsun anne-babasının sağlık güvencesinden yararlanır. Bunun için SGK il müdürlüğüne başvurmanız gerek. Kurum maluliyet tespiti için hastaneye sevk eder. Maluliyet onaylandığında anne-babanın sağlık güvencesinden yararlanmaya başlar...

Peki herhangi bir şekilde maaş alamadığımızı öğrenmiş olduk çok tşk ederim.

Üst Alt