Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kişi adına araç alınırken H ehliyet şart mı?

tako

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum
benim babam ortopedik özürlü. ssk dan emekli. 67 yaşında. yalnız okuma yazması yok.
ben babama rapor alırsam (%90 özürlü raporu) H sınıfı ehliyeti almadan bu raporla bir araç bayisine giderek ötv ve kdv den muaf özürlü araçı alabilir miyim
yani H sınıfı ehliyeti şartı var mı
almak istesekte babamın okuma yazması yok sınava giremez artı kendis ide sürmeyecek araçı bu şekilde araç sahibi olabilir miyiz

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim ;););)

Hayır,%90 üzerinde ehliyet şartı yok.
Babanızın üzerine araç alabilir ve bu aracı 3.dereceye kadar yakınları kullanabilir.
Ancak belirttiğiniz gibi ötv ve kdv değil,sadece ötv muafiyeti vardır.

ufuk abim o zaman otomobilde ötv % 25 değilmi araçın fiyatından %25 düşürülüp mü satılıyor örnek :100 000 tl lik bi arabadan % 25 i 25000 tl düşülüp 75000 tl yemi satılıyor yanlış anlamadım demi aracın kdv sini ödüyoruz

şu anda sıfır bir araçın mtv si 487 tl yıllık bunuda ödemiyoruz anladığıma göre mtv + ötv ödenmeden %90 sakat raporu ile H sınıfı ehliyeti olmadan babamın üzerine sıfır araç alabilirik değilmi arkadaşlar

Evet. %90 ve üzeri raporlu kişi adına araç alımlarında H sınıfı sürücü belgesi söz konusu değil

Ek olarak 1600 cc ye kadar olan otomobillerde ötv %37,bahsettiğiniz hafif ticari araçlarda ise %10.
Ancak bu oranı giydirilmiş fiyattan doğrudan düşmüyorsunuz,kdv siz fiyattan düşüp kdv yi tekrar ekliyorsunuz.

Üst Alt