Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kişi aldığı aracı kendisi kullanamaz mı?

aybak

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar eşim %90 özürlü malulen emekli.bi aile dostumuzun durumuda aynı o da %90 özürlü araç almak istediğinde bildiğim kadarıyla sadece 3. derece yakınları kullanabilecek oysa ki o kendisi kullanmak istiyor.bu nedenle bu dostumuz eşimin adına vergi indirimli araç satın alabilir mi?aramızda hiç bir kan bağı yok.ya da bu durumun bize bir zararı ilerde bi terslik çıkma olasılığı varmıdır ??? yardımcı olursanız çok seviniriz sevgiler :)

tabiki izin vermeyin ruhsat sahibi kimse aracın tüm huhuki sorumluluğu ruhsat sahibidir maliye 3 derece dışındakilerin kullanması sonucu ötv nin geri ödettirilmesi ile ilgili mevzuatta boşluk olduğu ve bir işlem yapılmayacağını bildirdi ama bu durum yurtdışından gelen araçlar için geçerli değil birde %90 ve üzeri engelliler araç kullanamaz çünkü ağır özürlüdür

Maki;

maki ağır özürlü demişsiniz ama bende de 92 rapor um var ehliyette aldım yani araba kullanmak için hiçbir engelim yok. kullanmaya kalksam cezamı alırım. %92 raporla alınan aracı kendim kullanınca sıkıntımı olur?

ne alaksı var adamın fiziksel-ruhsal-sinir yapısı doktorlar tarafından uygun görüldü ise kullanır ama ben bu güne dek %90 rapor alıpta araç kullanan görmedim eğer varsa böyle bir durum ya rapor şişirilmiştir, ya da enteresan bir durum vardır mesela belden aşağısı tutmayan bir insan % kaç alır cetvele bakmadım ama o insana direksiyon üzerinden gaz ve frean pedalları yapılarak araç sürmesi sağlanır ama tehlikeli midir kesinlikle tehlikeli bir durumdur bu. aynı zamanda eşinizin kan bağı yoksa 1. dereceden kesinlikle eşiniz üzerine bişey alamaz alırsa bir gün yakalanırsanız hem eşiniz mağdur olur hemde karşı taraf.

code örn diyaliz hastaları %90 rapor alıyorlar.. ama araba kullanmaları için hiçbir engelleri yok. + ben böbrek nakilliyim (%70 veriliyor) hipertansiyon ve işitme kaybım var cihaz kullanıyorum. bunlar toplamda %92 yaptı bunun neresi şişirilmiş rapor? rahat bir şekilde de araba kullanıyorum.

x54 haklısın atlamışım iç hastalıkları dediğin doğrudur, ama şu da var uzun yolculuklarda araç kullanman hem sana hem çevrendekilere zarar verebilir.

code benim rahatsızlığımda böyle birşey yok.. anlamıyorsun galiba 6 sene garsonluk yaptım.. 8 aydır da memurum. dediğin gibi "..ne alaksı var adamın fiziksel-ruhsal-sinir yapısı doktorlar tarafından uygun görüldü ise kullanır" < işte bende kullanabiliyorum arac.. uzun kısa farketmez..

merhaba bahsettıgınız engellı arkadasımız araç kendısı kullanabılecek durumdaysa kendısı kullansın kullanabılecek durumda degılse yakın akraba 3 dercede yakınları ruhsata yazılsın

burada önemli olan sürücü belgesinin %92 rapordan öncemi yoksa sonramı alınması dr %92 engelli kişiye raporu göre göre sakınca görmüyorsa düşündürücü bu benim görüşüm hastalığın adı ne olursa olsun

ben bu aracı kendim kullanabilirmiyim diye merak ediyordum. sanırım yasal bir engel yok..

yok arkadsm ruhsata kendi ismini yazdıracaksın 2 kişi isim yazdrblıor yada istege bglı 1.2.3 kan bağları kullanblir yazıor

Arkadaşlaaaarrr benim sorumun içeriği aslında sizin tartıştığınız mesele değildi soru döndü dolaştı nereye geldi benim merak ettiğim özürlü dostumuz eşimin raporundan faydalanıp araç alırsa bunun bize ne gibi zararları olacağıydı lütfen bu soruya cevap istiyorum.

Üst Alt