Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu kızımdan dolayı vergi indrimine başvurmak istiyorum..?

selim03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben sizlerin aranıza yeni katılıyorum

19 10 2008 tarihinde epilepsi G40 rahatsızlığı nedeni ilşe yürüyemeyen bir kızım vear
20 aydır hastanede çocuğun gelişimi ile igileniyorum.
Bana gerçekten yardımcı olacak arkadaşlarla diyaloga geçmek istiyorum.

devlette memurum1600 tl maaş alıyorum. +- Çocuk için yapabileceğimiz orijinal fikri olan var mı? paylaşırsanız sevinirim. bu hastılıkla ilgili bilgisi olan herkesle irtibat kurmak istiyorum.

Şimdi çocuk aşagıdaki özelliklerde;
1- mmrden dolayı (spastike) haftada iki -üç defa yatağan muğla 40km fizik tedaviye gidip geliyorum.
2- Guatr nedeniyle ayda bir defa 120km İzmire
3- Ortopedi DKÇ nedeniyle ayda bir defa 120km İzmire
4- Nöroloji için 4 ayda bir defa muğla yatağan Ankara 600km gidip geliyoruz.
5- %90 sürekli sakatlık raporu var .

Bu durumda aşağıdaki konularda yardımcı olmanızı istıyorum:

1- araba almam gerekiyor. Faiz işine bulaşmadan. 5000 tl nakit var. 500 tl aylık ödeme yapablirim. Skoda roomster veya opel meriva dediler bilemiyorum çok pahalı para yok nasıl yaparız? öneriniz var mı
2- Evde bakım parası alınıyormuş ben alabilir miyim? 2 çocuk var.
3- vergi indirimi veriliyormuş ayda ne kadardır? tahmini uğraşmaya değer mi? Nasıl hesap ediliyor?
4- Devlet bizim gibi olan ailelere maaaş veriyormuş. nasıl muracaat edilir?

teşekkür ederim

1- Araba için standart kredi olanaklarını kullanmaktan başka bir yol bilemiyorum. %90 ve üzeri raporla alacağınız 0 km araç için ÖTV ve MTV ödemeyeceksiniz...
2- Evde bakım hizmetinden yararlanabimek için hanede kişi başına düşen gelirin 348 TL'den az olması gerek. Ama sizde bu miktar yüksek. O nedenle alamazsınız maalesef: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
3- Çalışan kişi olarak çocuğunuzdan dolayı gelir vergisi indiriminden yararlanabilirsiniz. Aylığınızda yaklaşık 100 TL artış sağlayabilir. Bu hakkı kullanın mutlaka: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
4- Maaş dediğiniz işte evde bakım aylığı ve 2022 aylığıdır. Her ikisini de alamazsınız.

teşkkür ederimn
iyi ki varsınız
ancak şimdi açabildim

evet oyları % 50 den çok olurs özürlüler için ekstra ne gibi avantajlar olurs sizce bir bi,lginiz var mı?

Üst Alt