Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu oğlum nasıl sağlık güvencesine kavuşup akülü sandalye alabilir?

looooop

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba kardeşlerim. bir soru sormak için yeni üye oldum

21 yaşında kas hastası oğlum var. .%90 özürlü raporuna sahip. devlet hem bakım aylığı hem de 2022 maaşı veriyor.. ama sigortası yok.. sigorta yaptırmak istediğimizde de aylıkları iptal edilecekmiş. bu nasıl bir iştir?

bir de oğlumun tekerlekli sandalyesi var ama elektirikli sandalye kullanmak onun içiin daha iyi olacak. devlet sigortası olmadığı için elektirikli sandalye vermiyor... ne yapabilirim? hem sağlık güvencesi hem de elektrikli sandalye için.

iyi günler kardeşlerim.kendinize iyi bakın

Kardes bi şey soracağım oğluna asgari ücretten sigorta yaptıracaksın dıyelım emeklı ettın 630 lıra cıvarı aylık alacak senın sıgortan yada emeklılıgın varsa zaten ömür boyu onun sigortasıdır ve senden sonrada senın maaşını alır su an aldıgın gelır (2022 ve evde bakım) alacagı emeklı ucretınden az ıse 1800 gun yanı 6 sene sıgorta yatırmanı engellemıyorsa sıgortalattır ancak su ankı gelır o gelıre es yada bıraz daha az ıse aylık yaklasık 200 lıra odemene degmez bence cvp verırsen yardımcı olalım

Malulen emeklilik için 1800 iş günü gerekiyor diye biliyorum ?

edipbalkan;

kardeş, ben kendim sigortalıyım.benim sigortamdan oğlum yararlanabilir mi ? oğlum çalışmıyor ,evde bakıma muhtaç...biliyorsunuz yanlış iş yaptığımız zaman devlet sonra ceza kesiyor...

elektirikli sandalye için sosyal yardımlaşmaya başvuracağım.sağol bilgi için.

Güzel kardeşim öncelikle senin çoçuğun sen sigortalı olduğun sürece senin sigortandan yararlanmaya hakkı var yeterki senın bakımına muhtaç olma oranına sahıp olsun emeklıde olsan allah korusun sen vefatta etsen senın her turlu sıgorta haklarına sahıptır

devletten 2 tane maaş aldığı için bu hakka sahip olmadığımız söylenmişti bana hastahanede.ben sigortalıyım dediğim halde muayane ücreti ödedik..:confused:

Evet oda doğru sgk tek çatıda birleşeli başka gelir yada güvenceye karşıtedbirleri sertleştirdiler .

edipbalkan;
Arkadaşın malulen emeklı olma şansı yok. Kanunda ilk işe başladığında malulıyet derecesınde engelı olmamak dıye bır ıbare var. işe başlamadan önce %90 engellı oldugu ıcın malulelen emeklılık malesef olmuyor.

Oğlunuzun 2022 aylığı alması ve onun bakımı için evde bakım aylığı almanız onun sizin sağlık güvencenizden yararlanamayacağı anlamına gelmez. SGK'nun bu konuda bir üyemize verdiği net bir yant var:

[...] SGK dan gelen cevap
2022 sayılı Kanun ve yönetmelik hükümlerinde bu kapsama göre aylık alanların, yakınlarından dolayı sağlık yardımı görmeleri halinde, aylıklarının kesileceğine dair hüküm bulunmamaktadır.
Posta iletinizde belirttiğiniz sağlık yardımı ile ilgili husus için SGK Merkez veya İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Yani maluliyet derecesinde sakatlığı olan oğlunuz sizin sağlık güvencenizden yararlanabilir ve o kapsamda sgk'ndan 1700 tl'lik akülü sandalye ödemesi alabilir.

kardeşim çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
benim şimdi elektirikli sandalye ve oğlumun sağlık güüvencesi için nerelere başvurmam gerekiyor. :confused:

Neden hastahanede oğlumu muayane ettirirken ücret ödedik.. ben sigortalıyım dedim ama geçersiz dediler ve para aldılar...

iyi günler kardeşim.

Oğlunuzun sizin sağlık güvencenizden yararlanması için SGK Merkez veya İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Orada mırın kırın ederlerse, SGK bilgi edinme birimine bu konuyu sorduğunuzu ve yukarıdaki cevabı aldığınızı belirtin. İstiyorlarsa konuyu SGK genel müdürlüğüne sormalarını söyleyin.
Oradaki gelişmelere göre durumu yeniden değerlendiririz...

özürlü raporumuzu yenilemek gerekiyormuş..bunun için tam teşekküllü hastane veya üniversiteye başvurmak gerekiyormuş..bu hafta içinde bunun için uğraşacağız.

Gelişmeleri bu başlığa yazarsanız sevinirim. Herkes bilgilenmiş olur...

Üst Alt