Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu yakınım adına motor alabilir miyim?

ali19

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1.derece yüzde 90 raporlu akrabam var motorsiklet alabilir miyim alabilirsem nasıl bir motorsiklet alabilirim
honda cbr 125 super sport motorsiklet alabilir miyim
vede aracı alırken benim ehliyetım yok .ehliyet olmak zorundamıdır.

Valla ben her detayına kadar inceledim sağolsun bu siteden çok bilgi edindim çok teşekkürler

Bende motosiklet alıcam yakın zamanda babam için %90 engelli

Sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz

bende mayıs haziran gibi anneannem adına %94 engelli raporuyla BMW R1200GS motorsiklet almayı planlıyorum..bayi ile görüştüm münkün olduğunu söylediler..kanunen bi engel yok..ankara trafik şubeyle görüşüp tescil aşamasında sıkıntı olup olmadığını öğrenicem..

engelli kişinin hizmeti için kullanılamayacağı için mevzuatta karşı bir hüküm olmasada vergi dairesi tarafından kabul edilmeyecektir. Normal arabada bile vergi dairesi bazen tekrar rapor falan istiyormuş bundada sıkıntı olacaktır. Zaten mantıkende dediğiniz olay engelliyle hiç alakalı olmadığı için süistimale girer.

Vergi dairesi ortapedik engeli olana, görme engelli olana , sağ kolundan engeli olana vermez gider böyle suistimallere onay verir! yakının veya annanneni motorla mı götüreceksin hastaneye ?

devlet devlet değil ki insan oğlu istekler hiç bitmez... sana bana binbir zorluk çıkarır ama iş üçkağıta gelince sesleri çıkmaz çünkü kendileri zaten yapıyor hep diyorum bu memlekette üç kağıt yapmadan hiç bişi yapamazsın namuslu olma dönemi bitmiş

Son 2 yorumu yapan arkadaşlara cevaben yazıyorum..devlet %90 ve üzeri engeli olan kişilere Ötv istisna olarak araç alabilmelerine hak vermiş..hangi araçların alınabileceğide kanunda yazıyo..TBMM kanunu hazırlarken tasarlarken düzenlerken onaylarken motorsikletinde ötv istisnalı olarak alınabileceğine imkan vermiş..Ben burda bir suistimal göremiyorum..hele ki üçkağıtçılık hiç göremiyorum..ayrıca hastaneye gitmek için illaki ötv indirimli araç tahsis edilecek diye bir zorunluluk yok..ben elimdeki raporla ister kamyonet alırım ister minibüs istersen otomobil istersem de mobilet..sen rapor alamıyorsan o senin sorunun..devletin değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

deepdarkblue
Bu ironiydi değilmi yav,gerçek olamaz. Gerçi o dönem gsler taş çatlasa 70-100 milyar arasıydı ama yinede olamaz bence.yoksa olur mu? :)))

"Devlet bana hak vermiş motor da alırım bağırta bağırta da gezerim" diye düşünenler, Özel Tüketim Vergisi II Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde yer alan aşağıdaki metni iyi okusunlar, ondan sonra da maliye benden muaf olduğum ÖTV'yi istiyor diye başlık açmasınlar.
Devlet, engelliye hiç bir hakkı torunu, yeğeni hava atsın diye vermiyor.

[SIZE=2]"İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır." [/SIZE]

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150418-8.htm

Üst Alt