Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan abim adına evde bakım maaşı alabilir miyiz?

htr2b

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle sitenizin gercekten önemli bilgiler verdigini soylemek isterim..
benim 30 yaşında %90 özurlu agabey im var.. biz ailece 5 yıldır bakım parası almaya çalısıyoruz ama surekli bize engle cıkarıyorlar..konustugumuz bazı kısıler baskasının sizin paranızı aldıgını soyluyorlar cunku 3 sene once beledıye de nası olduysa agabeyımın dosyası kaybolmus..neyse yenıden rapor aldık belgelerı tamamladık sımdıde annemın ustune oturdugumuz daıre tapusu var diye maas baglamıorlar..bunun baska caresı yokmudur acaba bılgı verebılırmısınız?? mesela ben bakıyorum agabeyime desem (ki bakıyorumda) nereye nasıl muracaat etmem gerekıyor??

Alo 183 aile, kadın, çocuk, özürlü ve sosyal hizmet danışma hattı ve alo 144 sosyal yardım hattını bir arayın.birde bimer var başbakanlık şikayet no 170.durumunuzu anlatın yardımcı olurlar

htr2b belediye derke neyi kastettiğinizi anlamadım. Belediyeyeb yardım için mi başvurdunuz siz?

evde bakım aylığı için bulunduğunuz il aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız.

1. abinizin % 50 ve "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu olmalı.
2. kişi başına düşen aylık miktar 467 Lirayı geçmemeli:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
3. abinizhakkında bakım hizmetleri degerlendirme heyeti, bakıma muhtaç olduğu yönünde olumlu kanaat bildirmeli. Yani abiniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmalı.

Bu 3 şartı taşıdınız anlaşılır ve heyet tarafından olumlu kanaat bildirilirse evde bakım aylığı baglanır.
Evde bakım aylıgı gelir hesabı yapılırken tapulu bir konutun olması sorun olmaz. Ama o konuttan elde edilen bir kira geliri varsa gelir açısından bu dikkate alınır. Bu gelirle birlikte kişi başına düşen aylık miktar 476 lirayı geçmiyorsa evin olması sorun olmaz.

Üst Alt