Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan abim için 2022 özürlü aylığı..?

oakaykut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler.. yardımcı olana şimdiden teşekkür ederim.Benim abim yüzde. 90 zihinsel engellidir. Abim için özürlü aylıgı içim kaymakamlığa başvurduk. Babam emekli 780 tl maaş alıyor ayrıca bakkal dükkanı var 450 tl de ordan geliri var toplam1230 tele geliri var ve işyeri kiralık ev babama ait. Evde babam, annem, özürlü abim ablam ve ablamın 2 çocuğu yaşıyor toplam 6 kişi. 2022 gelir tespiti için kaymakamlıktan geldiler. Tespit yaptılar ve sonuç için gittiğimde ablamın ve 2 çocuğunun tespite dahil olmayacagını dolayısı ile hane gelirinin 243 tl yi geçtiği için abime yeşil kart veremiyeceklerini bu nedenle özürlü aylıgı alamıyacağımızı bildirdiler bu konuda bana yardımcı olacak kanun ve yönetmelik bilen varsa sevinirim egerki abim hak etmiyorsa hiç uğraşmayayım...

bahsettiğiniz sizin 2022 aylığı gelir testi değil GSS için yapılan gelir testi. ve ben bu konuyu gözden kaçırmışım uyarıda hiç bulunmamışım arkadaşlara:(
sayenizde bu sorunu fark ettim. benim de gözümden kaçmış bu detay...

2022 aylığı muhtaçlık tespiti yapılırken gelir testinde G0 çıkılması gerekiyor. yani daha önce GSS gelir testi yapılmamışsa GSS gelir testi de yapılıyor. GSS gelir testinde de hanedeki herkes gelire dahil edilmiyor. sadece aile dahil ediliyor. hanedeki herkes dahil edilmiyor.
abiniz için gelir testi yapılmış ve ablası ve çocuklarını gelir testine almamışlar(ailede saymadıklarından) . dolayısıyla toplam gelir 3 kişiye bölünmüş. ve ailede kişi başına düşen aylık gelir 400, 5 TL'yi geçtiğinden GSS gelir testi sonucu g1 çıkmış. g1 çıktıgı için de 2022 aylığını reddetmişler.

bu konu çok önemli. o yüzden detaylı ilgilenmek istiyorum. ablanız evli mi?

Üst Alt