Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan çocuğum var. Annesi erken emeklilik hakkından yararlanabilir mi?

brk_96

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim eşim % 90 engelli bir çocuk annesi ve ev kadını. Bu erken emeklilik yasasından faydalanmak istiyor neler yapması gerekiyor hiç sigortası yok ne kadarda prim yatırmak gerekiyor, isteğe bağlı yatırmak istiyoruz. Şimdiden teşekkür ederim efendim saygılar.

malulen emeklilik için 10 yıllık sigortalılık süresi ve bu süre içinde en az 1800 gün aranmakta..isteye bağlı olarak ödeyip 1800 gün doldurunca olurmu bilemem bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım.

teşekkür ederim size de daha yardımcı olabilecek arkadaşlar yokmu ya. :(

Çok teşekkür ederim çok yararlı oldu benim için ancak hepsini birden ödeyebiliyomuyuz yatırabiliyomuyuz onu bulamadı merak ettim ?

Toptan ödeme maalesef yok.. Düzenli olarak her ay prim ödeyeceksiniz ve primlerinizi tamalayacaksınız toplu ödeme olarak sadece 2 doğum borçlanması yapılabilir.Tabiki 2 doğum borçlanması için de doğum yapmış olmak şartı var

önceden isteğe bağlı odemede sgk guvencesı yoktu..yanı hastalandıgında hızmet alamıyordun.ama sımdı ıstege odedıgınde hastanelerden hızmet alabılıyorsun

Aylık primin ne kadar olması lazım ve kaç yıl yatması lazım peki ? sizede rahatsızlık veriyorum ama kusura bakmayın. :/

bu konuyu bende merak ediyorum detaylı öğrenebilirsek çok makbul geçecek

2013 isteğe bağlı sigorta primleri belli oldu . asgari ücretin yayınlanması ile birlikte sitemizde açıklanmıştır. isteğe bağlı ssk sigorta primi 2013 yılı için ne kadar oldu ne kadar ödenecek sorusuna cevap verelim. 01.01.2013 -30.06.2013 dönemi 2013 ocak ve ilk 6 ay ay için isteğe bağlı en düşük prim 313,15 TL , 01.07.2013 -31.12.2013 dönemi ikinci 6 ay Temmuz ve sonrası için isteğe bağlı en düşük prim 326,88 TL oldu . En yüksek isteğe bağlı sigorta primi ise 2013 ilk yarı 2.035,49 TL ikinci yarı 2.124,72 TL dir. Siz asgari ve azami miktarlardan istediğinizi seçerek ödeme yapabilirsiniz.İsteğe bağlı ssk bağkur sigorta primi eşitlenmiştir . Aynı miktarlar ödenecektir.

Yardımcı olur umarım..
http://www.calismadunyasi.com/istege-bagli-sigortalilar-ne-kadar-prim-odeyecekler

peki engelli bakımını üstlenen kişinin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması ne durumda acaba

peki engelli bakımını üstlenen kişinin kaç yıl yatırması gerekiyor ? toplam gün sayısı ne kadar olması lazım ?

Üst Alt