Öncelikle Merhaba benim öğrenmek istediğim konu şu: Eşimin kardeşinin %90 engelli raporu ve 17 yaşında.Normalde kayınvalidem evde bakım ücreti alıyor kardeşimizden dolayı bi araba alma düşünceleri vardı ötv indirimini falan öğrenmişler fakat tam net bişey bilmiyorlardı onların tahmini bu ötv indirimi ortalama fiyatı yarı yarıya çekeceğiydi. Durumu ben araştırdım ama ortalama 1,4 e bölünerek araç fiyatının bulunduğunu öğrendim kayınpederim asgari ücretten maaş alıyor ve şu an evde yaşayan 4 kişiler. Beğendikleri arabanın piyasa fiyatı 55000 civarında bu indirimle beraber 41000 e falan geliyor hemen hemen. Planladığımız olay şöyle: eşimde bende kamu da memuruz Çok şükür durumumuz da iyi bu arabayı indirimden faydalanıp ailesine alsak ki plandığımız olay da 20000 civarında peşinat verip gerisini krediyle halledeceğiz. Bi nevi aslında araba kardeşimizin veya kayınpederimin üzerine olacak fakat ödemeyi biz yapacağız yani hibe edilmiş gibi olacak. Böyle bir durumda evde bakım ücreti kesilir mi araç normal bir aile arabası herhangi bir ticari kazanç sağlamayacak. En çok merak ettiğimiz konu mmaşın kesilip kesilmemesi. Birde vasi olarak herhangi birine ihtiyaç olacak mı. ne tarz bi yol izlememiz gerekecek. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
Not: Bizim kendi aracımız zaten var yanlış anlaşılma olmasın tabi. görüp beğendikleri bi araba olmuş fiyat biraz fazla gelince almak istememişler ama sürekli aynı araçtan bahsettikleri için daha düşük maliyetlere yönelmek istemedik. (Engelli kardeşimizin bana karşı çok özel bi ilgisi var bende daha çok sevinmesi için böyle bişeyi kendi imkanlarımızla sağlamak istiyorum.)
Not: Bizim kendi aracımız zaten var yanlış anlaşılma olmasın tabi. görüp beğendikleri bi araba olmuş fiyat biraz fazla gelince almak istememişler ama sürekli aynı araçtan bahsettikleri için daha düşük maliyetlere yönelmek istemedik. (Engelli kardeşimizin bana karşı çok özel bi ilgisi var bende daha çok sevinmesi için böyle bişeyi kendi imkanlarımızla sağlamak istiyorum.)