Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan yeğenim üzerine alınacak aracı kullanabilir miyim?

elvudi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kan kanseri olan ve sürekli hastahaneye gidip kan alması gereken 22 yaşında yeğenim var. %90 raporu var. 3. dereceye kadar yakını bu kişi üzerine ötv indirimli sıfır araç alabilir mi? özürlü yardım aylığı alıyor. araç alırsa bu yardım aylığı kesilir mi?

cevabınız için teşekkür ederim. yalnız 2. soruma cevap alamadım. eğer aylık engelli yardımı alıyorsa devletten, araç alındığında bu yardım kesilir mi?

Kastettiğiniz şey evde bakım aylığı ise, araç almanız bu aylık açısından hiç bir soruna yol açmaz.

Bülent bey, kastettiğim evde bakım aylığı değil. yani yatalak değil, yürüyebiliyor, dolaşabiliyor. ama hiçbir iş yapamıyor. yıllardır devletten 3 ayda bir maaş alıyor. araba alırsa aldığı bu maaş açısından sıkıntı olur mu? kesilir mi? teşekkür.

Esasında gelir getirmediği için bir sorun olmuyor. Ama son zamanlarda yeniden değerlendirme yapan kurumların "maddi gücüm yok diyorsun ama araba alıyorsun" diyerek bazı yerlerde aylıkları durdurduğunu duyuyoruz. Dayandıkları şey de, kurumların, beyan edilen gelirle gözle görünen yaşam koşulları arasında bir fark olup olmadığını değerlendirme yetkisinin kendilerinde olduğu maddesi.

Onun için, ne desem net bir yanıt vermemem size.

Üst Alt