Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olmak ehliyetin iptaline neden olur mu?

Konular
5
Reaksiyonlar
19
Selamlar,
Değerli Arkadaşlar %90 ve Üzeri engelli haklarından faydalanmak için rapor alan bir engellinin; Var olan Engelli Ehliyeti iptal olur mu?
Yoksa; Araç Kullanabilme durumu mu gözönüne alınır?

normal şartlarda ellerde sıkıntı yoksa rapor oranına bakılmaksızın ehliyet veriyorlardı. Benim de oranım %90 ve kodlu ehliyetim var. 15 senedir tertibatlı araç kullanıyorum. Son aracımı ocak 2020 de aldım. Şimdi ise 90 ve üstü raporların ehliyetlerinin iptal edildiğine dair çokça muhabbet duyuyorum. Aracımın senesi dolduğu için yurt dışından araç almayı düşünüyordum fakat son 2 yıl içinde düzenlenmiş "Sürücü Olur" raporu istiyorlar. Ben de ehliyet iptal olur korkusundan şuan için gidip başvurmadım. Normal şartlarda Sağlık Kurulu hareket ettirici aksamda tertibat gereklidir şeklinde raporu verdi, ama il Sağlık Müdürlüğü Komisyonundan çekiniyorum. Şuan için bekliyorum bakalım.

Engellileri toplumdan ve trafikten çıkartmak için her yolu deniyorlar. Senin ehliyeti iptal edebilecek ufacık bir açık bulurlarsa iptal ederler.

%84 raporum var şahsen bende teklar engelli raporu olanı icin başvurcam %90 cıkma ihtimali var raporun eğer %90 olursa teklar ehliyet icin heyete cağırma ihtimalleri varmi mrk ediyorum

Üst Alt