Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporum, 2600 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

2kadir

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
ben 1986 yılında elektrik çarpması sonucu her iki kolumu dirsek altından kaybettim
1993 yılında ssk girişim var
yüzde 90 ağır özürlü raporum var
başkasının yardımı olmadan yaşamımı devam ettiremez yazısı var raporda

şu anda 2600 gün prim var. ben ne zaman emekli olabilirim?

cevap verirseniz sevinirim

emeklilik müracatına ret gelenler

selam arkadaşlar ssk başlangıcım 1993 ssk prim gün sayım 2514 2008 yılında çıkan torba yasadan sonra isteğe bağlı primler bağkur kapsamına girdiği için bağkurdan 1111 gün prim yatırdım toplam 3625 günüm var bana sgk daki memurların söylemesine göre son 42 ay bağkura yatırsaydın bağkurdan emekli olurdun fakat sen 37 ay yatırdığın için ssk dan emekli olacaksın dediler fakat ben 11 02 2013 günü dilekçe verdim ret cevabı geldi gerekçe son ay bağkura prim yatırdığım için bağkur şartlarına göre emekli olacağımı yazıyo son ay ssk ya prim yatırsaydım ssk dan emekli olacakmışım benim engelim %82 bu konu akkında bilgisi olan arkadaşımız beni aydınlatırsa çok memnun olurum

Erken Yaşlılık emekliliğinden bahsediyorsak, kural şu: son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleştirilir

Malulen emeklilik olsaydı, o zaman kural: en son hangi statüde sigortalı olmuşsanız, emekliliğiniz o statüde gerçekleştirilir

iyi günler hocam babam hakkında bir şey öğrenmek istiyorum..1958 doğumlu olan babam 1975 yılında sigorta başlangıcı yapılmış ve şimdi 2200 günü var ve halen kendi imkanlarımla sigortasını ödemekteyim ama sizden bi ricam var babamın gözden özürü var ciddi bi şekilde 2010 yılında heyet raporuna gittik ve % 78 rapor verdi şimdide yeni bir heyet raporu var ciddi bi yükseliş olmuş ve % 85 rapor verdi bu sefer hastane ne yapmam gerek emekli yapamazmıyım babamı lütfen yardım bekliyorum..

gece mavisi 2 şık var malülen emeklilik yada engelilere tanınan vergi indirimi alarak emeklilik 1inci şık malülen emeklilik için 1800 prim 10 yıl şartı yeterli onun için sgk ya malülen emeklilik için baş vurup hastaneye sevk almanız ve en az 60 oranın iş gücü kaybı vardır diye rapor almanız gerekli daha önce almış oldugunuz raporun malülen emeklilikte gecerliligi yok kurum sevki şart 2 inci şık ise malülen emekli olamaz ise primleri askerlikte yaptı ise borclanarak 3600 güne tamamlayıp vergi indirimi alarak engelilere tanınan erken emeklilikten yararlanır onun için 40 oranında rapor alması yeterli

tamam anladım da ben vergi dairesi aracılığıyla ikinci bi rapora daha gittim birinci rapor %78 ikici rapor ise daha elime gelmedi fakat %90 olduğunu öğrendik bu rapor işimize yaramıcakmı onu öğrenmek istiyorum..

malülen emeklilikte yaramaz vergi indirimi için baş vurdu ise niz 90 onaylanırsa 3600 prim tamamlandıgı gün emeklilik müra catı yapa bilirsiniz yıl yeterli vergi dairesi ile yani defterdarlık kanalı ile almış oldugunuz rapor engellilere tanınan erken emeklilik içindir malülen emeklilik için degildir malülen emeklilik için sgk ya direk baş vurup onların hastaneye sevki şarttır ayrıca malülen degilde vergi indirimi ile emekli olacak ise babanız girişi çok eski 40 dahi olsa yeterli yükseltmeniz size pek bir avantaj saglamaz

Üst Alt