Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporum olduğu için TSE'nin araçta özel donanımı onaylamaması mümkün mü?

tugrulve88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Geçen yaz 18 yaşıma girdim ve Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldıktan sonra ehliyet kursuna yazıldım ve H sınıfı ehliyetimi geçenlerde aldım.
%90 engelli sürekli ortopedik engelim var.
Ötv siz araç için bir bayiye gittim ve bana vergi dairesinden ötv siz araç alabilir dediler fakat tertibat için raporum yaklaşık 10 yıllık olduğu için resmi eski değişmesi lazım dediler ve rapor oranı%90 olduğu için kendi kullanamaz TSE proje onayı vermeyebilir dediler.
Eğer TSE ye belgeleri yollayıp onaylamazlarsa 700 tl gibi bir ücret yanmış olacak.
Engelli raporuma itiraz edip yenilemeyi ve rapor oranını 88 89lara düşürmeyi düşündüm ama bu süreçte uzun sürecek gibi duruyor. Sizce TSE tertibatlı araç kullanmam konusunda onay verir mi 700 lira gibi bir ücreti gözden çıkarmalı mıyım yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Arkadasim cok bilmedigim bir konu ama %90 olsa bile ozel tertibatli arac kullanir raporunuz ve H ehliyetiniz var ise araci alir siz kullanirsiniz. Ha eger yok olmaz derler ise devletin ywtkili kurumlari bana H ehliyeti verdi siz arac kullanamazsin diyorsunuz, devlete karsimi geliyorsunuz diyin. Rapor konusuna gelincede yonetmelikte o tarihte alinan raporlar alinan tarihteki mevzuata uygun ise gecerlidir diyor. Gene buradaki arkadaslar daha cok yardimci olacaklardir.

tugrulve88

Ne yaptın?

TSE ve sonrasında da Emniyet %90 üzeri oran gördüğünde arıza çıkartıyor! Geçenlerde biri %92 oranlı rapora rağmen alabilmiş diye duydum...

Aşabilen var mı?

tugrulve88

Ne yaptın?

TSE ve sonrasında da Emniyet %90 üzeri oran gördüğünde arıza çıkartıyor! Geçenlerde biri %92 oranlı rapora rağmen alabilmiş diye duydum...

Aşabilen var mı?

Üst Alt