Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporum var, ama nakil oldum. Araç alabilir miyim?

Cemuzar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim diyaliz de. Dolayı yüzde doksa %90 raporum var araba almak için baş burdum ama bu Arda'da nakil oldum araç alırsam sıkıntı yaşarmıyım bu işin ne yapam gerekiyor bu konuda bilgi verirmisiniz Tşkler

Cemuzar

En son alınan rapor araç alımında kullanılmak zorundadır. Yeni düzenleme bu şekilde. Eğer en son aldığınız rapor %90'lık raporsa, ondan sonra bir rapor almamışsanız, evet, araç alımında o raporu kullanabilirsiniz.

rapor sürekli ise nakil olunsa bile araç alınabilir. hak geçmez mi peki. dini açıdan bakılacak olursa

crazyblade

Ben etik olarak hiç bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Nakil olan bir insan nakil olmadan öncekinden çok da farklı bir hayat sürmez. Gene iş bulup çalışmakta zorlanır, gene sağlığı risk altındadır, gene toplu taşımaya binmekten çok çok bunalır. Yani nakil sonrası da ihtiyaç sahipliği devam ediyor... Etik sakınca aranacaksa, "nakil oldun artık sana düşük oran veriyorum" diyen sistemi eleştirmemiz lazım.

bu konuda benim de merak ettiğim bir husus var...

bende de diyaliz sürecinde alınmış %90 oranlı bir rapor var fakat malulen emeklilik başvurusu yaptığımda beni tekrar heyete sevk ettiler. o heyette yanlış bilmiyorsam bana %60 oran verildi fakat o sonuç benim elime geçmedi. kurumlar arası geçiş oldu. hastaneden sgk'ya gönderdiler.

bu durumda ben o elimdeki %90lık süresiz rapor ile araç alabilir miyim yoksa emeklilik başvurusu yaptığım dönemdeki heyet sonucu mu artık geçerli benim için?

TheSinner %90 lık raporunu araç alımı için kullanabilirsin.Maluliyet tesbiti için girdiğin heyette zaten bir puanlama yapılmaz.Sadece hastalığın teşhisi ve bulguları yazar.

ama şişli sgk'da başvuru dosyamı incelerken İstanbul il sağlık kurulunun özrümüm %60 olduğuna ve malulen emekliliğe uygun olduğuma dair notunu gördüm dosyamda?

o bilgi notu sorun teşkil etmez mi diyorsunuz?

indirimli araç almak için heveslenip tamamını ödemeyeyim sonra. :)

son olarak: kardeşimde de çeşitli sağlık sorunları var ve onun rapor oranı %50. h sınıfı ehliyet ve dolayısıyla ötv indirimli araç alabilmek için kurula girdi fakat ona söylenen şey h sınıfı ehliyet almasını gerektirecek bir kusuru olmadığı ve normal ehliyet ile araç kullanabileceği yönündeydi.

şayet benim oran da düşündüğüm gibi artık %60 ise ben ya da kardeşim yeni yönetmelikten ötürü herhangi bir şekilde h sınıfı ehliyet ve dolayısıyla indirimli araç alamayacağız sanırım asla?

doğru mu biliyorum?

TheSinner %60 dedikleri şey,çalışma gücü kaybının %60 ve üzeri olduğu için maluliyeti hakettiğin için yazılmıştır.Red olsaydı bu defa yazılacak şey,çalışma gücünü %60 kaybetmediğin olacaktı.Yani oradaki %60 senin engel oranın değil,maluliyeti gerektiren orandır.Araç alımında önceki aldığın sürekli olan %90 oranlı raporun geçerlidir.Ayrıca cebinden ötv için para ödemezsin,çünki araç satışı yapan firmalar,Maliyeden satış için teyit alıp,satış işlemini yaparlar.Kardeşinin durumu senden farklı.Yeni uygulamada H sınıfı ehliyetler artık kalktı.Bunun yerine raporlarda sürüş durumuna uygun kodlar raporlara yazılmakta.Şayet kardeşinde ortopedik arızalar mevcutsa,bu durumda uygun kodlu raporla ötv muafiyetli araç alabilir.

Cemuzar

Organ nakli olanlar ve kronik hastalarda engelli aracı alıp yakınları kullanabilir mi?
Evet. Yeni yönetmeliğin Madde 7, ‘c’ bendine göre yüzde 90’ın altında olan “Herhangi bir engeli bulunmayan kişiler” yani organ nakli olanlar engelli aracı alabilecek, bu araçları yakınları da kullanabilecek.

Engelli Araç Alımı İle İlgili Her Şey! İşte Detaylar - Engelliler Sitesi

Bu sitede böyle bir yazı gördüm. yani nakil olunsa bile engelli araç alınabiliyor. benim 1,5 yılım kaldı. dolunca 90 raporumla yeni araç almayı düşünüyorum artık

crazyblade

Eğer eldeki rapor süreli ise, raporun bitiş süresine 6 aydan uzun süre varsa, araç alımında kullanılabilir. Raporun bitişine 6 aydan az zaman kalmışsa, o zaman o raporla yeni araç alınamaz.

Emre_geldi

8 ocakta doluyor arabanın 5 yılı. sanırım trafik şubeden kaldırılıyor rehin. şuan bakıyorum araç . bi çok plazaya gittim bi çok araç test ettim. ocaktaki durumlara göre satıp yenilemeyi düşünüyorum. bu arada yeni bişey öğrendim. mercedes te ilen satış temsilcisi arkadaş söylemişti. engelli araç alımlarında ehliyetlerin yenisi ile değiştirilmiş olması gerekiyormuş. eski ehliyetle işlem yapılmıyormuş. bunu araştırmadım doğru mu değil mi diye. gittim yeniledim. ama şu da var bizim durum farklı olduğu için sağlık ocağı sevk veriyor. ilgili bölüme yönlendiriyor.50 tl her bölüm devlet hastanede.

başka tanımlanmış hastalık var ise bölüm başı 50 tl. ve işlemler uzun sürebiliyor. ama özel hastaneler işi ticarete dökmüş 60 tl ye yüzüne bakmadan rapor veriyor. ayrıca devlette bölüm bölüm dolaştıktan sonra alacağın raporla trafiğe gittiğinde 10 yıllık süreyle ehliyet çıkmayadabiliyor. 2-3 yıllık da çıkabiliyor hastalıktan dolayı. böyle bir durum da var. bilgi amaçlı işe yarayabilir diye yazdım.

benim rapor sürekli. ama ilk arabayı alırken trafik b sınıfı ehliyet kullanabileceğime dair rapor istedi. önce il sağlık oradan da üst yazıyla hastaneye. o şekilde rapor almıştım b sınıf ehliyetle araç kullanır diye. ehliyeti yenilediğimden bu raporu istemezler diye düşünüyorum ama burası Türkiye :) isteyedebilirler.

Üst Alt