Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhaba. Yardımcı olmanızı rica edeceğim. % 90 özürlü rapuruna sahibim. malulen emeklilik şartları nedir. yani ihtiyaçlarımdan dolayı tam günü bekleyemeyeceğim sigortamda yeni başladı bilgilendirirseniz memnun olurum. saygılarımla.

10 yıl 1800 pirimi tamamladıktan sonra sgkya baş vurup hastaneye sevk almanı ve % 60 oranında rapor almanız gerekli malülen emeklilik için daha önce aldıgınız 90 oranındaki rapor malülen emeklilikte geçerli olmaz kurumun sevki şart ayrı ca ilk işe başladıgınızda engeli iseniz kurum gene malülen emekli etmez ozaman engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanmak için vergi indirimi alarak emekli olursunuz

İlk sigortalı olduğunuzda % 60 ve üzeri işgücü kaybı verilecek düzeyde miydiniz? Eğer öyle ise, yani ilk sigortalı olduğunuzda malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız var idiyse, o zaman malulen emekli olamazsınız

konuyu açtım lakin hastalık,iş ,rapor vs konular için açtıgım bu konuyuda unuttum. şimdi şöyle izah edeyim. sigortam başlamadan öncesindede hasta idim. (özürlü idim) raporumu aldıktan yaklaşık altı ay bir seneye yakın bir zamanda sigortam başladı. Raporum %90 ve bakıma muhtaç ağır özürlüyüm" raporda işaretlenmiş durumda". bu sebepler kapsamındada 10 yıl gözetiliyormu yoksa 1800 ödenmiş prim yeteli oluyormu.

Maluliyet derece sinde engeli olarak baş aldığınız için malulen emekli olamazsınız 3600 pirim 15 yılsşartları ile birinci derece vergi indirimi alarak engeli kere taninan erken emeklilikten yararlanirsinkz malulen emekliliğiniz kurum kabul etmez

Malulen emeklilik

%90 raporumuz var. Ve kişi bakıma muhtaç. 1500 gün ödenmiş primi var. Acaba malulen emekli olabilmesi için 1800 gün prim ve sigorta süresi aranmadan emekli olabiliyormu...Ayrıca emekli olabiliyorsa şayet tahminen ne kadar maaş bağlarlar...

Akr3pKraL

Hayır malulen emekli olamazsınız yukarıda da açıklanmış.

[h=3]Maluliyet Başvuru Koşulları[/h][FONT=Verdana]– En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartlarına haiz olmanız gerekir.

Burada kafam karışıyor işte. Sigorta başlamadan önce sağlam olmak gerekiyor. yani engelli olduktan sonra sigorta başlarsa olmuyormu?
[/FONT]

Üst Alt