Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporum var, toplu para yatırıp emekli olabilir miyim?

Losdy

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
18
Kalem abla konuyla alakası yok ama birşey sormak istiyorum ben geçen gün bir şey duydum emekli olmak için toplu para yatırıp olunabiliyormuş o nasıl acaba, benim raporum yüzde 90 hiç çalışmadım ama 2012de işkur aracılığı ile kursa gittim edevlette işe giriş tarihi 2012 görünüyor, sizce olur mu, kredi çekip öderim gerekirse

bende duydum onu soruşturduk öyle olmuyormuş
raporunuz tam bağımlı mı

Ahmet T
Tam bagımlı degil galiba sadece süresiz agır engelli raporum var

OturanBoğa
Anladım, teşekkür ederim

Mrblar benim raporum süresiz yüzde 90 ağır engelli ama bedensel değil, ve hiç çalışmadım, bu vergi indirimi dediğiniz nedir? Bana tam açıklayacak biri varmı, raporum işe yararsa bende çalışmayı düşünüyorum artık

Losdy

Vergi indirimi ile hiç bir işiniz yok.SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı olmalı. Ardından da sigorta primi ve sigortalılık süresi aşağıdaki tabloya göre yeterli olmalı. O zaman erken Yaşlılık emeklisi olabilirsin:

bagkur.PNG

Benimde yüzde 90raporum var 2012de çıkarmıştım o zamanlar çalışsaydım emekliydim belki ama işte hastalığım gereği o zaman çalışamazdım kısmet,,, peki şuan çalışmaya başlasam ne zaman emekli olurum sizce

Losdy

Sgk girişiniz kaç, prim gününüz kaç doğum tarihi gün ay yıl olarak en önemlisi ssk 4a mı yoksa isteğe bağlı bağkur mu bunları bilmeden kimse cevap veremez size

ercan 34

Prim günüm sıfır, hiç çalışmadım sgk girişi 2012 yazıyor ama o işkur dan bi kursa gidiyordum ondan dolayı, 1987dogumluyum, şuan eşim çalışıyor ssklıyız 4a yani

Losdy

En erken 15 yıl sonra Emekli olma şansınız var oda şuan sgk lı olarak biyerde çalıştığınız takdirde yada kendiniz isteğe bağlı SGK nızı ödediğiniz taktirde
Bu söylediğim malulen emeklilik için oda en az %60 ve üzeri rapor aldığınız takdirde

15yıl çok ya, zaten yaş olmuş 34 geç kaldık biz artık,, teşekkür ederim yinede cvbınız için

Bu isteğe bağlı sigorta nasıl oluyor, yada ne kadar acaba

Losdy

Üzgünüm başka türlü Emeklilik hayal olur senin için
isteğe bağlı kendin yatırabilirsin primini bunun içinde sgk dan bilgi alabilirsin
Ben kendi eşimin bağkurunu isteğe bağlı her ay yatırıyorum 1900 küsür olarak tabandan
Saygılar

ercan 34

1900tl çokta değilmiş, bunu eşimle konuşayım, çok teşekkür ederim

Üst Alt