Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporumla ÖTV'siz araç alabilir, B sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

kevın

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
%90 raporumla ötvsiz araç alabilirmiyim.... kronik böbrek yetmezligi hastasıyım ve b sınıfı ehliyetim var... sorun olur mu....

90 rapor olanlar normalde kendisi değiğlde yakını kullanabiliyo o şartla araç alabiliyolar sebebide o derecede raporu olanların araç kullanamayacak kadar zor durumda bi hasta olduğu düşünüldüğü için sizinkini bilmiyorum ne olur bu konuyla ilgili hiçbişey yazılmamış sanırım şimdi rapor almak için gitsenz o kadar yüksek oran vermezler size benim tahminim senin adına alınıp bi yakının kullanabiliyo ama sen değil eğer 90 altındakilerin şartları gibi yapıp tertibat taktırarak almak istersen de sizin hastalığınız aracı hareket ettirici tertibatların birini kullanmaya engel olmadığı için sorun çıkarır gibi ama yinede maliyeye gidip bi sormak gerek olmayacak bişey yok

Böbrek yetmezligi olan hastaların raporunun %90'ın altında olması durmunda kendileri ÖTV'siz araç kullanamazlar.%90'ın üstü olması durumunda araçları kendi adlarına alıp,aracı akrabaları kullanabilmektedir.

Aslında bu konuda net bir düzenleme yok. ÖTV'siz araç almak için öngörülen şart, "sakatlık derecesinin % 90 veya daha fazla olduğuna dair yetkili sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık kurulu raporu"dur. Bu varsa, araç alınabilir teorik olarak.
Kimin kullanacağına dair de çok net bi sınır da yok bence. Burada da sınır "özel donanım varsa araç sahibi kullanır" şeklinde. Bir de "araç sahibi malul ve engelli kişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması"

Bu metine bakınca, "araç sahibi malul" de kullanabilir bence :)

doğrudur,tecrübeyle sabit.yalnızca hastaneden araç kullanabilir raporu alınması gerekir:)

Araç kullanabileceğinizxe dair raporunuz varsa, raporda %90 ve üzeri oran da varsa; bence vergi avantajlı araç alınabilir ve kullanılabilir. Denemek lazom...

Ben bu konuyu işin ehline sordum işin açıkçası.Bende kronik böbrek yetmezliğinden muzdaribim ve işim dolayısıyla araç kullanmaktayım.ÖTV den muaf araç almak için niyetlendim ancak malul kendisi kullanamıyor gibi bir şeyler duydum tereddüt ettim.ve konuyu Kırklareli emniyetine bağlı trafik şube müdürlüğüne sordum.Aracın malulun kendisi tarafındanda kullanılabilecegi yönünde görüş bildirdiler.

Üst Alt