Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişi ve %40 raporla emekliilk şartlarım ne olur?

memoli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dogum tarihim:27/12/1970
işe giriş tarihim 20/06/1990
Rapor oranım %40 2005 yılında aldım
bu gün itibariyle ssk lı son günüm ben işkurdan çalışıyorum süreli birdaha girebilirmiyim bilmiyorum pirim gün sayım 3450 bügün itibariyle cevebınızı merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler

memoli Erken emeklilik şartlarınız,15 yıl hizmet süresi ve 3600 gün prim gerektirmekte.Fakat vergi indiriminizin olup olmadığından bahsetmemişsiniz.2005 yılında aldığınız raporla vergi indirimi hakkı kazanmışsanız,150 gün daha prim yatırarak,yada varsa askerlik süresinden borçlanarak, emekli olabilirsiniz.Şayet vergi indiriminiz yoksa,bu durumda bir işyerinde çalışıyor olmanız ve işyerinizden alacağınız çalıştığınıza dair belde ile,Maliyeye müracaat edip vergi indirim talebinde bulunacaksınız.Raporunuz 2005 yılına ait olduğundan sizi,rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk edip,yeniden rapor almanız istenecektir.Yeni alacağınız rapor %40 veya üzeri olursa,bu rapor Maliye sağlık kurulu tarafından da onaylanırsa,vergi indirim hakkına kavuşursunuz ve 3600 gün primi tamamladığınızda emekli olursunuz.

Üst Alt