Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişi ve 6000 gün primim var. Emekli olabilir miyim?

sevki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben son iki yilda iki defa kalp krizi gecirdim stend takildi yaklaşık 17 yildir calistigim isyerimden bu hastaligimdan dolayi kendi istegimle ayrilmak zorunda kaldim yine sol dizimden 2defa ameliyat oldum sol bacagimi kullanmakta cok zorluklar cekiyorum sag bacagima gore sol bacak 2 kat daha inceldi fizik tedavi gormeme ragmen bu kadar duzeltilebildi
Ben acaba malulen emekli olabilirmiyim 1972 dogumluyum
sigorta baslangicim 1990
prim sanirim 6000 gun
bilgisi olan cvp verirse cok memnun olurum Saygilarimla...

malül emeklilik değil de engelli emeklilik talep ediniz.
Zaten verdiğiniz bilgiler ışığında hak ediyorsunuz.

Önce bulunduğunuz ilde vergi dairesi engelliler birimine gidip vergi indirimi hak etmelisiniz.

Cok tskr ederim

Ama vergi indirimi almak icin sanirim calisiyo olmak lazim ben 6 ay kadar oldu istifa ederek ayrildim

çalışıyor görünmelisiniz bir işyerinde...

yoksa bu duruma malul emeklilik talep edeceksiniz

Engelli emeklilik normal bir emeklilik gibi süreç olacaktı

Bende calismak istiyorum bir aydir bu durumuma uygun is bulmaya calisiyorum cogu firma yada isveren ya yaşlı buluyo yada bahane uretiyo dun sabah en son basvuru yaptigim yer benim sagligimi dusunduklrrini is sagligi ve guvenligini bahane ederek ise alamiyoruz cok ozurdileriz dedi
ben en son 17 yil once is aramistim onda da hic zorlanmadan ertesi gun isimi bulmustum is aramaya devam yani

Calismak istiyorum calismayi ve is yapmayi istiyorim
kisacasi bos bos gezmeyi yada pineklemeyi sevmiyorum
birde aslina bakarsaniz mecburum
bir oglum bu sene jandarma astsubayligi kazandi ama universitede yurt disi istedigi bolum cikinca ben okucam deyince bisey deyemedim simdi yurt disinda okuyo epeyce bi masrafi oluyo bana
diger oglum 2 numara olan oda Acil Tıp okuyo onunda masrafi ayda1000 tl yi buluyo
is bulursam inanin dk dusunmucem caliscam

sevki

1- Deftertdarlıktan vergi indirim hakkı elde edin* 2- Bu hakkı elde ettiğinizde sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliği için başvurun. Emeklilikte hiç bir sorun yaşamazsınız.

Emekli olduktan sonra iş bulursanız emekli maaşınızı alırken aynı zamanda çalışmaya devam edebilirsiniz. Sadece, işveren primleri yatırırken sosyal güvenlik destek primi statüsünde yatıracak o kadar.

* Bir yerde 10 gün de olsa çalışan statüsünde sigortalı olun. O esnada sakatlık indiriminden yararlanmak için vergi dairesine başvurun (eğer elinizde oranı bulunan bir rapor varsa, o raporla başvuru yapabilirsiniz. Rapor yoksa, vergi dairesi sizi hastaneye sevk eder).
Vergi indirimine başvurduktan birkaç gün sonra işyerinden çıkışınız olsa dahi fark etmez.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Cok tskr ederim

Elimde oran bulunan bi kagit yada belge yok sadece hastanenin vermis oldugu is yerine verilmek icin hazirlanan is goremez raporu var birde hastaligin neden ve sonuclarini gosteren bi belge var
acaba benim bu oran yada hastaligim yeterli olurmu

Ankara akay hastanesi ilk kalp krizindeki acil olarak gonderildigim hastane
ankara koru hastanesi yine kalp krizi ile acilden gonderildigim hastane
her ikisinde de verilen kagitlarda oranla ilgili birsey yok sadece
kroner kalp hastaligi (Aterosklerotik kalp hastaligi yaziyo )

sevki

O zaman vergi dairesine gittiğinizde sizi hastaneye sevk ederler...

Anladim tekrar cok tskr-ederim saolun..

kalp hastasiyim rapor oranim kac olur

2 yil once bi kalp krizi gecirdim anju oldum ve stend takildi Dr dedigine gore bypas ameliyatindan ucuz kurtulmusum is goremezlik raporunda yazanlar
ON TANI:Alt duvar akut transmural miyokard enfarktusu
KESIN TANI:125.1 Aterosklerotik kalp hastaligi
Birde benim tansiyonum hep 6-9 cikiyo ama kesin taniya hiper tansiyon diye rapora dahil etmis
(Alinan raporlarda oran yok verilen rapor sadece is goremezlik raporuydu)

Yine kalp krizi gecen yil oldu 2015
anju oldum balonla acildi denildi de orda stend takilmadi ama konulan tanilar ayni
ayrica mevcut ilaclarima devam denildi ve dozajlari birer hap artirildi

Sanirim 4 yil oldu bir defa dizimden ameliyat oldum orda ameliyat kadavradan alinan tendonlari vucut kabul etmedigi icin olmamis sonrasinda dizim ve bacagim daha kotu oldu 2 bi ameliyat icin ozel bi hastane de tr nin en iyi ortopedisti tarafindan ameliyat edildim simdi eskisi gibi cok fazla agri ve sızi olmuyor fakat egilirken ve kalkarken birinin yardimina ihtiyac duyuyorum ve kosar yada kosar adim atamiyorum anlicaginiz sol bacagim sakat kaldi ve sol bacagim ameliyat tan sonra sag bacagima gore 2 kat daha inceldi
SORMAK ISTEDIGIM SEY BEN 6 AY ONCE KENDI ISTEGIMLE 17 YILLLIK ISYERIMDEM
ISTIFA EDEREK AYRILDIM SEBEBI SON KONTROLDE DR COK STRESLI BI ORTAMDASIN COK YASAMAZSIN DEDI VE PSIKOLOJIK ILAC VERDI OMRUM BOYUNCA ICEKMISIM
SIMDI BEN EMEKLI OLMAK ISTERSEM BANA SOYLENEN SEY BU SITEDE ENGELLI RAPORU ALIRSAM EMEKLI OLABILIRMISIM FAKAT NE YAPMAM GEREKIYOR YADA NELER YAPMAM GEREKIYOR BU KONULARDAN HIC ANLAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ COK MEMNUN OLURUM
1972 dogum
1990 sigorta baslangici
6185 gun yatirilan prim
tskr-ederim
Saygilarimla

Son düzenleme:
Tekrardan bir hafta / 10 gün süreyle bir işyerinde sigortalı çalışan görünün.
Bu süre içerisinde ilinizdeki vergi dairesi ya da deftarlığa başvurarak vergi indirimi hakkı talep edin. Sizi hastaneye sevk ederler rapor işlemlerini de bitirin ve sigortalılığı sonlandırıp bekleyebilirsiniz.
En alt derece olan 3.dereceden vergi indirimi dahi alsanız sonuçlanır sonuçlanmaz emeklilik için başvurabilirsiniz, tüm şartlarınız oluşmuş durumda.
Bunu işten ayrılmadan sorsa idiniz işiniz daha kolay olacak, tekrardan formalite de olsa sizi sigortalı gösterecek bir işyeri aramayacaktınız. Vergi indirimine başvurmak için çalışıyor olmak şarttır.

Sgk ya malulen emeklilik icin basvuracaksiniz sgk sizi hastahaneye sevk edecek % 60 ve uzeri rapor alirsaniz sizi emekliye ayiracaklar. Lakin size tavsiyem bu sekilde yapmayin bi isyerinde bi kac gun ssk li gosterin kendinizi ordan vergi indirimi almak icin vergi dairesinden hastahaneye sevk ettitin kendinizi bu sekilde % 40 ve uzeri rapor alirsaniz. Ankaradan onaylanir isyerinize gelirse sgk ya gidip erken yaslilik emekliligine basvurabilirsiniz. Bu durumda en azindan hem emekli olup hemde calisabilirsiniz isterseniz. Ama diger malulen emeklilikte calisamazsiniz calisirsaniz emekli maasiniz kesilir. Ustelik % 60 raporu tek hastaliktan isterler. Vergi indiriminde % 40 olsunda isterse 3 rahatsizligin toplami olsun. Ustelik sartlariniz ikisi icinde uyuyor. Sigirtalilik suresi prim gunu vs.

Ufuk bey,Erdal bey ,verdiginiz bilgiler icin cok tskr-ederim
ben soruyu biraz daha genisletcem heralde soru eksik soruldu hata bende ozurdilerim.

Benim bu rahatsizliklarimdan dolayı
RAPOR ORANIM Kac olur ben bunu bilmiyorum iste asil ogrenmek istedigim buydu
bilgisi olan varsa bilgi paylasimi yaparsa cok minnettar kalirim..

Üst Alt