Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişim var. %40 rapor alırsam emeklilik şartlarım nedir?

Alper bey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim %44 net engelli raporum var Ankara Gülhane eğitim ve araştırma hastanesinden verildi
%40 kalp %37 ye düşürüldü
Kalan %7 ise ortopedi rahatsızlığı
Vergi indirimi için başvuru yaparsam emekli olabilirlimiyim 4 yıldır iş bulamıyorum ve çalışamıyorum.
SGK başlangıcım1990
Prim gün sayım 6,455 gün
Acaba engelli emeklilik ile emekliliğimi isteyebilirmiyim ve emekli olma şansım varmı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Saygılar

15 yıl sigorta süresi ve 3600 prim gününü doldurmanız gerekiyor. Bunlar tamam. Vergi indirimine başvuru yapabilmek için sigortalı bir iş yerinde çalışma şartı var. Bir işe başladıktan sonra iş yerinizden yazı alıp vergi dairesine gidebilir ve hastaneye sevkinizi gerçekleştirebilirsiniz...

işe engelli olarak başladıysanız emekli olabilirsiniz. sonradan engelli olma veya hastalıkta malulen emekli olma şansı var ama oran %60 olmalı. sizinki kurtarmaz ama eski yıllardan gelen bir düzenleme var mı bilmiyorum. iş başlangıcınız eski çünkü.

Teşekkür ederim sağolun

Evet işe başlarken hiçbir rahatsızlık yoktu hepsi sonradan oldu 2 kalp krizi ve ortopedik sol bacak sağ bacağa göre yapılan ameliyat sonrası 2’5 cm inceldi
Hiç uğraşma olamazsın mı diyorsunuz ben SGK girişimi bir tanıdığa SGK ücretini kendim ödeyerek yaptırıyor ve başvuru yapıyım demiştim boşa masraf mı olur bu yokluk ta zorlamayım mı

çalışamaz raporu alırsanız prim süresi dolduğu için o rapora istinaden ödediğiniz primle orantılı bir emekli maaşı alabilirsiniz diye düşünüyorum. tabi bu benim olması gerektiğini düşündüğüm bir durum. sizinki arada kalmış bir durum çünkü engelli emeklisi olamıyorsunuz malulen olmaya rapor yetmiyor. sgk ya bir dilekçe yazın veya imkanınız varsa yüzyüze görüşün ankara merkeze gidip

%44 oranı var arkadaşın. Eğer bir işe başlayıp vergi indirimi için başvuru yapar ve sağlık kurulundan %40 ın üzerinde oran alırsa emekliliğe hak kazanır. Aynı durumda olan arkadaşım emekli oldu 2 sene önce.

Pazartesi 10 gün süre ile SGK girişim yapılıyor vergi dairesine gidip bi görüşmek istiyorum raporum yeni Cuma günü aldım yani dün şansımı deneyim olursa çok iyi olur olmaz ise resmen bittik bir oğlum yurtdışında okuyor bir oğlum tıp okuyor bir gelir olmayınca daha ne kadar dayanacam bilmiyorum
Tekrar teşekkür ediyorum sağolun.

Alper bey
Yukarıda Fatih arkadaşla olan yazışmaları tamamen unutun, aslı yok çünkü.
Emekli olmanıza mani hiç bir durum yoktur. Vergi indirimi olumlu sonuçlanırsa hemen emeklisiniz.
Sigorta girişinizi yaptırın, mevcut raporunuz da sorunsuz kabul edilecektir.
Giriş yaptıktan bir hafta gibi bir süre sonra işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile birlikte vergi dairesine başvurun.
Başvurudan bir kaç gün sonra sigorta çıkışı yapabilirsiniz.
Çocuklarınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Sağolun Ufuk bey SGK girişim p-tesi başlıyor tek korkum vergi dairesinde bu oranın kabul edilmemesi o zaman ne yaparım bilmiyorum 4 yıldır işsizim çocuklar dediğim gibi okuyor elde avuçta ne varsa bitirdim onlara bu durumu belli etmeyim diyorum ama daha ne kadar dayanacam bilmiyorum umarım bu oran kabul edilir çünkü hakikaten bittim ben hakkımızda hayırlısı olur inşlh.

Alper bey
Allah yardımcınız olsun inşaallah.
İnşaallah en az %40 oranla onaylanıp gelir.
Ben de iki çocuk okutuyorum, biri inşaat mühendisliği diğeri lise son.
İnanın servisi, dersanesi, kitabı, harçlığı derken üniversite masrafından geri kalmıyor.

Allah sizinle yardımcınız olsun İnan’ın çok iyi anlıyorum sizi her şey çocuklar için yapılıyor.

Alper bey..hocam sizin gün yıl prim sgk başlangıç vs hepsi süper uygun...bir de hastalığınız ile ilgili en küçük bir detayı bile müracat ederken belirtin kullandığınız ilaç epikriz vs ne varsa götürün,+olarak kalp den dolayı etki eden başka bir durum hastalık varsa(ki inş yoktur o ayrı konu)onu da belirtin,ufuk abinin de dediği gibi ben de onaylanacağını tahmin ediyorum...geçmiş olsun kolay gelsin.

Çok teşekkür ediyorum sağolun Raporum var dün Gülhane eğitim ve araştırma hastanesinden teslim aldım ben ne çıkacağını bilmediğim için şansımı demiyim istedim %37 sürekli %7 ise 2 yıl süreli verildi sanırım vergi dairesi yine hastane sevk ediyor o zaman diğer hastalıkları da göstereceğim ben adını Deli hapı koydum kalp kriz geçirdikten sonra 2 yıldır içiyorum (raporlu bir ilaç)psikolojik rahatsızlık ama ne kadar etki eder bilmiyorum .

%44 vergi indirim onaylı raporum ile Sgk da emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim

Yüzde 44 iki yıl süreli vergi İndirimim bu gün onaylandı emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor SGK başlangıç 1990 prim hizmet günüm 7 bin iş günü yaş 48 bilen arkadaşların bu konuda yardımına ihtiyacım var saygılarımla.

Üst Alt