Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
90 sigorta girişim var. Hastalıklarım nedeniyle emeklilik şartlarım nedir?
Merhaba,
1990 sonu SSK girişli olup bilfiil 27 yıl çalıştım hatta
2001 yılında Testis kanseri atlattım.
Aralık 2017 de son çalıştığım işyerinden ayrıldım ve şu an işsizim 3 yıl önce Uyku Apnesi teşhisi konuldu ve CBAP cihazı verdiler ben kullanamam diyerek almadım ve kullanmadım.
2016 yılında Şeker Hastalığı Tip 2 teşhisi konuldu.
Ayrıca Obezite sınıfına girdiğim için diyetisyene gittim.
1. Bu Hastalıklar ile erken emekli olabilir miyim?
2. Olursam şayet Maaş durumu normal emekli olduğum zaman aldığım maaş ile aynı olur mu?
Vermiş olacağınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Çalışan statüsünde sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanmak içime defterdarlığa başvuracaksını. Sizi hastaneye sevk edecekler. %40 ve üzeri rapor alırsanız 3. derece sakatlık indirimi hak edeceksiniz. Sonra bu hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız...
Maaş olağan olandan düşük olmayacak (emekli maaşı hesabı). Ki zaten yıllar önce emekli olup erken maaş almak zaten her halükarda avantajdır. Ayrıca emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam da edebilirsiniz.
Tumehus
öncelikle geçmiş olsun. bende uyku apnesi hastasıyım ve cpap kullanıyorum. herşeyden önce o cihazı kullanmanız sağlığınız açışından çok önemli. bu hastalık bir çok hayati tehlikeli hastalığı tetikler. ani felç,kalp krizi,hipertansiyon gibi. cihazla uyuma önceleri biraz sıkıntı yaratıyor ama alışıyorsunuz ve bu sefer cihaz olmadan uyuyamıyosunuz. sizi çok rahatlatıyor.
gelelim emeklilik sorunuza
zaten genel yayın yönetmenim size bilgileri vermiş. bunlara ek olarak uyku apnesinden %35 oran alırsınız tip 2 diyabettende %20 toplamında %48 lik bir oranla raporunuzu alırsınız.obeziteyi katmayın katarsanız raporunuz sürekli çıkacakken süreli çıkabilir. vergi indirimi alarak erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.
Benim SSK ya girişim 30.12.1990 ve 2001 yılında Testis Kanseri ameliyatı ve ardından Kemoterapi aldım ve 2002 yılında atlattım ancak Operasyon esnasında lenflerimi temizlerken ayağa giden Lenfi zedelenmiş ve Ayak bileğim o gün bugün şiş vaziyette ayakta fazla durunca ayak bileği dahada şişiyor ve sızlama ile başlayıp ağrıya neden oluyor. Bundan dolayı 1-2 saatten fazla ayakta kalamıyorum hatta bacaklarımı oturuş pozisyonuna getirip kıvıramıyorum şişmesin diye.
2016 yılında Tip 2 Şeker hastalığı ve kolesterol teşhis konuldu. Ayrıca Orta derecede Uyku Apnesi var yakında Cihaz için 2. ye yatış yapıp cihaz alacağım.
Soru : Bu Üç hastalıkla %40 üzeri rapor alıp vergi indiriminden faydalanarak yaşlılık aylığı almaya hak kazanırmıyım? Önümüzdeki günlerde SSK ya bütün raporlarımla başvurmadan önce sizlerden bilgi almak istedim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Hayırlı günler
@Tumehus
bence %40 ı bulursunuz. yinede hekimlerin vereceği karar geçerli.
raporunuz çıkarsa vergi indirimi almanız durumunda 15 yıl 3600 günden erken emekli olursunuz.
sgk ya değilde vergi dairesine gidin onlar sizi hastaneye sevk etsin.
2002 de Testisteki Tümörlenmiş Yumurtalığım alınıp Kemoterapiden sonra Kanser hastalığı atlatmış birisi olarak atlattığım Kanser den dolayı bana Yüzdelik dilimde Puan verirlermi Hocam? Verirlerse kaç Puan verilir?
Merhaba Özgür Bey,
Ben geçtiğimiz Haziran ayında bir önceki raporu kaybettiğimden tekrar Uyku Laboratuvarına yattım ve Orta Düzey Uyku Apnem olduğuna dair Raporu aldım bugünlerde Cihazın ayarı için tekrar Laboratuvardan çağırmalarını bekliyorum. Bu arada Orta Düzey olduğu için Tip 2 Şeker ile birlikte %26-27 alırsınız dedi Doktor. Bende bunun üzerine 2002 de geçirmiş olduğum Testis Tümörü ameliyatı ve Kemoterapi sonrası atlattığım Kanser için yüzde alıp alamayacağım konusunda araştırma yapıyorum.
Bende bu ay Vergi İndiriminden emekli oldum ve bugün elime SGK dan yaşlılık aylığı hakketiğimi yazan mektubu aldım. Kafama takılan ise bildiride Maaş ve Ek Ödeme yi bildirmişler ancak Vergi İndiriminden dolayı 2. Dereceden hakettiğim Engellilik ücreti olan 97,5 TL yazılmamış. Bu meblağ acaba Ek ödemenin içindemi yoksa emekli aylığında Engelli ücreti hiç ödenmiyormu?
Tumehus
Emekli maaşları net olarak işlem gören aylıklardır. Gelir vergisi uygulanmayan emekli maaşlarında vergi indirimi de söz konusu değil.
Alacağınız maaş tutarı aylık ve ek ödemenin toplamından ibarettir.