Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişim ve 9550 primim var. Engelli raporu ile emeklilik şartım nedir?

M.n.t

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 yılında hipertansiyon sonucu aort anevrizma (aort damarı şişmesi) teşhisi konuldu. Damarında yırtılma olmadığı için ameliyattan sonra anda vazgeçeldi.13.11.2019 tarihinde tansiyonum tekrar çıkarak aort damarı yırtıldi.stent takıldı. 2014'ten hipertansiyon teşhisi var. aort damarı yırtığı ve stent takılma görüntüleri mevcut.
Sgk dan 03.08.1990 ilk işe giriş tarihli
9550 günüm var.
Engelli olarak emekli olabilir miyim.

yüzde kaç rapor verirler. Raporlu olduğum için şu an başvuru yapamıyorum. Takip etmem gereken yol nedir Bilgilendirirseniz sevinirim

@M.n.t

Öncelikle bir devlet hastanesine giderek Erişkinler Içın Engellilik Sağlık Kurulu Raporu için başvurmanız ve gerekli muayenelerden sonra Sağlık Kurulu huzuruna çıkarak raporunuzu almalısınız ki, engel oranınız belli olsun. sakatlık oranı cetveli'nde verilmesi gereken oranları görebilirsiniz.

Sonraki yapılması gerekenler engel oranınıza göre belirlenecek. Rahatsızlığınız olduğunu düşündüğünüz tüm bölüm doktorlarına muayene olmalısınız.

M.n.t...hocam hastalığınız ile ilgili oran yüzde 40 ve üzeri olursa bu sgk işe giriş ve gün sayısı ile rahat olursunuz(özellikle gün sayınız maşallah:))..bu arada normal emekliliğe de yaklaşmış olmanız gerek yanlış tahmin etmiyorsam?...geçmiş olsun..

M.n.t
Anladım, sigortanız 18 yaş altı başlamış.
O kadar hizmet süresi ve prim gün sayısını görünce belki normal emekliliği de gelmiş, gözden kaçmış olabilir diye düşünmüştüm.
Yapacağınız en kestirme yol, yetkili bir hastaneye erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu başvurusu yapmaktır.
Oran %40 ve üzeri çıkarsa rapor ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi dairesine vergi indirimi başvurusu yapacaksınız.
Rapor Ankara'ya, Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderilir ve orada değerlendirilir.
En düşük 3.derece vergi indirimi bile alsanız, vergi indirimi sonucu gelir gelmez SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz. Şartlarınız fazlasıyla oluşmuş.

Öncelikle merhaba sayın arkadaşlar..

bugün 13 :00 itibariyle sağlık kurulundan raporumu aldım.kalp damar cerrahisi %20.... Kardiyoloji %20... Ve kulak burun boğazdan%31 şeklinde raporum süresiz olarak düzenlendi.
toplamda %71 olan oranım , Baltazar formülü ne göre %56 oldu.

Aort damarında yırtılma ve 17 santim stent greft var. Hipertansiyonum var ve ilaçlarım raporlu. Gözlerimde biraz bozukluk olmasına rağmen puan vermedi göz hastalıkları ve dahiliye sadece verileri yazdi. Rabbimden tüm arkadaşlara şifalar dilerim.

Şimdi işyerimden vergi indirimi uygulanması için raporum ile beraber Ankara'ya vergi dairesine gönderilmek üzere evraklarımı düzenliyorum.

Ufukalp kardeşim yukarıda da yazdım.ben şimdi işyerinden ,calistigima dair belgeyi alınca işyerinin bağlı olduğu verdgi dairesinemi teslim edecegim.birde indirim onaylanırsa mevcut prim günü üzerinden mi? maaş bağlanır.raporda 2022 sayılı kanundan yararlanabilir diyor.nedir bu 2022 sayılı kanun .maaş dusermi cevap verirseniz çok. Memnun olurum.ankara maliye özür oranını dusururmu

M.n.t, ''mevcut prim günü üzerinden emekli olacaksınız'' 2022 başka o engelli haklarından da yararlanabilirsin tlf. su engelli kimlik kartı vesaire haklardan yararlanman için.

Üst Alt