Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 üstü engelli taşıması için Toyota C-HR alabiliyor muyuz?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar % 100 engelli oğlum vardır.Kendisi yatalak olduğundan taşımasını ben yapıyorum.Önceki aracı yurt dışından almıştım.Şimdi yeni bir araba almak istiyorum.Yurt içinden Toyota C-HR aracı alabiliyor muyuz?Yurt dışından alımlarda araca tekerlekli sandalye rahatlıkla girip çıkabilme şartı Yurt içinden alımlarda şart değil mi?

metehan50*

Aracın vergi dahil fiyatı 200 bin lirayı geçmemesi şartı ile evet, herhangi bir özel şart olmadan alabilirsiniz. Sandalyenin girmesi vb. bir durum söz konusu değil.

Bülent bey yurt dışından % 90 ve üzeri engellilerin taşınması için alınacak araçlar için minibüs yada en az 7-9 koltuğu olan ve tekerlekli sandalyenin araca rahatlıkla girebilme şartı aranırken yurt içinden engelli aracı alımlarında bu şartlar aranmıyor mu?Madem yurt içinden alımlarda aranmıyorsa yurt dışı araç alımlarından bu şartları harfiyen uygulamaya kalkan gümrük memurlarına ne demeli.Bu uygulama eşitlik ilkesine aykırı değil mi?

Üst Alt