Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üstü engelliden %90 üstü engelliye araç satışı..?

Ksk izmir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
22.08.2017 ilk tescil tarihli aracın satışını vermek isteyen %96 engelli vatandaşımızla aynı şekilde %96 engeli raporu olan hak sahibi vatandaş arasında ötv indirimli araç satışı yapılmak istense izlenecek uygulama nedir?

Trafik tescil noter satışı yapılır diyor.

Noter ekranlarında bu şekil uyarı çıkıyor sistem açılmıyor diyor.
ARAÇ ÜZERİNDE HAK MAHRUMİYETLERİ VAR.
EKLEYEN BİRİM: Bodrum Trafik Tescil Büro Amirliği
EVRAK NUMARASI: Bila
EVRAK TARİHİ: 22.08.2017(İLK TESCİL TARİHİNDEN İTİBAREN 5 YIL İÇİNDE SATILMA DURUMUNDA ÖTV YE TABİDİR)
EKLEYEN BİRİM: TEBCetlem-TEBCetelem,(ÖN REHİNLİ)

SORUM ŞUDUR ENGELLİDEN ENGELLİYE SATILIK DİYE VERİLEN İLANLARIN HEPSİ BİLİNÇSİZ İLANLAR MI?
Yardımcı olursanız sevinirim

Teb-Cetelem
Kredili almış aracı. Yahut. Başka bir borcundan hacizli. Haricinde emniyet ve vergi dairesinden engel durumunda kuruma alıcı-satıcı müracaat ile kaldırılır sanırım. Yani satan engelli alan engelli. Nasılsa 5 yıllık sayaç baştan başlıyor. Devletin işine gelir.

Neden 2. El sıfır araç al. Kafan da rahat olsun.

Sıfır almak istedik bayii bizden ek karar istedi bizde mahkemeye başvurduk. Hakimin hükmü Vasinin kısıtlı şahsın adına alacağı araç ile ilerde doğabilecek kaza ve diğer olumsuzluklardan dolayı kısıtlı ruhsat sahibini zarara uğrayacağından olumsuz karar verdi. o sebepten alamadık ama ikinci el araç alımında bu şekilde ek mahkeme kararı yokmuş o sebepten.

Alacağımız araç bayiden almış olsak 30 bin daha aşağısında alacağım bir hakimin inisiyatifi veya egosu yüzünden 30 bin fazla ödeyip almak istiyoruz. Türkiye işte burası engelliysen eziksen garibansan dostun dayın yoksa binerler sırtına ama ağaysan paşaysan başkansan vergi kaçır para kaçır dolandır yan yatır çamura batır kimse bişi demez.

Bu konuda güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Ksk izmir bu konuda önce vergi dairesinde bir işlem yapmak gerekebilir diye düşünüyorum

Müfredat nasıl yürüyor %90 raporla alınan aracı başka bir %90 raporlu birine satışı nasıl yapılır
Ayrıca satılacak kişi 18 yaşından küçük ise neler gerekiyor.

Bugün noterin biri bana aracın trafikten çekme belgesini istediğini söyledi ?:confused:

Yokmu bu yakınlarda satış yapıp bilgi sunacak birisi ?

Bülent cim bir el at şu konuya

Baktım buradan umut yok Bimere yazdım :S

[FONT=Cuprum]Sayın yetkili[/FONT]
[FONT=Cuprum]%90 ve üzeri engelli raporu ile ÖTV den muaf olarak 2017 yılında alınmış tertibatı olmayan 5 yılı dolmayan bir aracı yine % 90 ve üzeri engelli tertibat ihtiyacı olmayan ÖTV istisnalı araç alması uygundur raporu olan bir kişiye satmak için gereken bilgi Noterlere telefon ile başvurularak gereken bilgi alınamamıştır. Bilgi sahibi değiller.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Yanılmıyorsam Yeğenbey vergi dairesinden ve Ankara Trafik şube müdürlüğünden satışla ilgili bir sakınca olmadığına dair bir yazı almak gerekiyor ve malumunuz engelli olduğum için (Telefon ile ulaşamadım)çok uğraştım ancak telefon ile ulaşamadım gidip cevap alma şansım yok.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Araç plakam 06****** dir.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Bu aracı benim gibi engelli raporlu 2. bir şahsa devretmem için gereken süreç nelerdir tarafıma bilgi verebilir'misiniz[/FONT]

edipbalkan

Satan kişi için zaten bir şart yok (vasi gerekmediğini varsayıyorum). Parasını alır noterden satar.

Alan kişi içinse rapor ve gerekliyse vasi ve mahkeme izni lazım. Bu olduğunda doğrudan noter satışı ile araç el değiştirebilir. Temel mantık bu.

Ama vergi dairesi açısından işler nasıl yürüyor, pratik olarak bunu bilmiyorum. Noter satışı olduktan sonra vergi dairesine gidip işlem yapmak, sonra da emniyet'e gidip trafik işlemlerini halletmek lazım herhalde. Eğer 5 yıl dolmadan satılacaksa, önce vergi dairesine gidip alım-satım onayı istenmeli herhalde...

Güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Not: Alan kişi 5 yıl süresince yeniden ötv konulu işlem yapamaz. Satan kişi de sattığı aracın 5 yılı dolmadan (yani sattığı aracı aldığı tarihten itibaren 5 yıl geçmeden) yeniden ötv konulu işlem yapamaz

Son zamanlar da gelen mesajlarda takas olabiliyor söylentisi var Bülent

Bu bence imkansız sence ?

%90 Engelliden %90 engelliye araç satışı için izlenecek prosedür

Bimere yapmış olduğum başvuru sonucu
Yeğenbey vergi dairesinden aradılar az önce

%90 ve üzeri raporludan %90 üzeri raporluya satışı için
Alıcının engelli raporunu Noterden tasdik ettirerek vergi dairesine gidiyor alıcı ve satıcı evrak alıyor,
Sonra yine birlikte trafik tescile gidiliyor şerhi kaldırmaya,
Daha sonra Noterden satış yapılıyor ,
Kesin bilgidir paylaşılabilir.

@OturanBoğa Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet başlığına sabitlenirse arkadaşlar için yararlı olacaktır.

Sizin araç misal 2 yıllık alan nasıl 5 yıl ötv işlemi yapamıyor ? Çok saçma değilmi.

Bimerin Resmi cevabıdır.

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne yapmış olduğunuz ............... sayılı başvurunuz 26.02.2018 tarihinde YEĞENBEY VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

BİMER dilekçesinde belirtilen hussularla ilgili olarak;
26.02.2018 tarih ve saat 12:47 de başvurunuzda yazılı telefon ile iletişime geçilerek" aracı satın alacak kişinin engelli sağlık kurulu raporunun noter tastikli örneği ile birlikte başvuru yapılması halinde,kendilerine ÖTV. ödenmeden devrinin yapılacağına dair bir yazı verileceği, yazının Trafik tescil Şube müdürlüğüne ibrazı sonucunda satılamaz şerhinin kaldırılacağı, akabinde devrinin yapılabileceği"nin bilgisi verilmiştir. Henüz müşteri bulamadığınızı, müşteri bulduğunda Dairemize müracat edeceği tarafımıza bildirmiştir.

Bilgilerinize rica olunur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER'in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Arkadaşlar,%90 engelliden engelliye satış yapacağız ,satan taraf biziz,sormak istediğim şu
arabayı engelli annem üzerinden aldık
1-ötv durumu ne olacak ,satış 5 yıl dolmadan yapılacak
2-satış sonucu para ne şekilde ödeniyor tarafımıza,para bankaya yatırılıyor ve engelli olan kişinin ihtiyaçları için kullanılıyor sadece diye bi şeyler duydum çok saçma geldi
3-arabayı alalı 1 ay oldu henüz,borçtan dolayı satılacak .0 olarak 120bine almıştık ötvsiz,kaç civarlarına satabiliriz,nissan qashqai 2018 otomatik vites

Ursula
1- Alacak olan da ötv muafiyetli araç alma hakkı olan bir engelli olacağından ötv ödenmeyecek. İşlemler yukarıda açıklanmış.
2- O dediğiniz konu sadece vesayet ile kısıtlanmış engelli adına alınmış olan aracın satışında geçerli.
3- O konu sizin tercihinize kalmış. Ama tabi ötv siz sıfır fiyatının altında olmalı ki alıcı bulsun, yoksa sıfır almak varken tercih edilmez.

Üst Alt