Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üstü özürlü raporu alınca ehliyet iptal olur mu?

tozbulut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 güncel: http://www.engelliler.biz/forum/oze...6-raporum-var-diye-arac-alamayacak-miyim.html

arkadaşlar merhaba ÖTV ve VERGİ MUHAFİYETİ icin gecen hafta salık kuruluna baş vurdum benim rahatsızlıgım: kalp yetmezligi ef:%29, orta dereceli koah,hiper tansiyon ve birde tedavi gördüğüm paronoid. ilk olarak salık kurulu kalpten%100 agır verdi ve digerlerini pek önemsemediler bu arada başhekim arac almak icinse bu size yeter aracı sen alırsın eşin biner dedi bende tamam dedim ve cıktım cıktıkdan sonra bir arac firmasına gittim satış temsilcisi önce indirimden felan bahstti sonra ardından aracı sen alırsın eşin biner dedi bende sordum neden? oda % 90 üstü özürlülerin ehliyeti iptal olurmuş dedi şok oldum trafige sordum trafik eger sürücü olur raporu alırsan olur dedi bende ertesi gün başhekimi bulup bunları anlattım dedigi % 90 üstü agır özürlü birey ehliyet alamaz ve olanda iptal edilirdiyerek bana başka bir altarnetif sunarak ef:%30 koah ve hiper tansiyondan bana %76 agır özürlü raporu verdibende ehliyetmi aracmı dedim ve %76 kabul ettim.
acaba yetmezlik koah tansiyon ve paranoid üçü bana kac puan verir ve hala ehliyetim iptal olurmu????

Ehliyetin iptal edilip edilmeyeceğinin rapor oranı ile hiç bir ilgisi yok. Belirleyici olan şey sürücü yönetmeliği'Ne göre kişinin sürücü olup olamayacağıdır. Bu yönetmeliğe göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa, % 97 raporla vergi avantajlı araç alabilir ve aracı siz de eişiniz de kullanabilirsiniz...

Her kim "%90 üzeri raporu olan kişi sürücü olamaz" diyorsa, lütfen dayandığı yönetmelik maddesini de aççıklasın?

hocam cok sagolun ben bu konu üzerinde kafam caok karışmıştı antalyada bu konu ile ilgili kimse bana bilgi veremedide iyiki varsınız teşekkürler.

Bizde dayıma alıcaktık araç galiba diyaliz hastalarının oranı direk % 90 oluyormuş.Ancak bazı yerlerde okudum % 90 ve üzeri olunca ehliyeti iptal olup kullanamıyormuş.Acaba bu durum hakkında bilginiz varmı?Yoksa sadece diyaliz hastalarınamı özel bir durum

sayın hasa kım soyledı bobrek hastaları dırekt olarak %90 alıyor dye bobrek hastaları %70 sı bıle zor alıyorlar kurullardan 2 bobregı ıflas etmıs 3 gun dıalıze gırene bıle calısır raporu verıyo hastaneler ben gormedım alanı senın raporun %100 olabılır doktor soforluk yapmasında sakınca yokdur derse rapor manı degıldır oyle olsa normalda tekerleklı sandalyelı olanlar kafadan %100 engellı degılmı hastalık guruplarına gore degısır kardes norolojık hastalara %60dahı alsalar soforluk yaptırmayabılır doktorlar sen canına sıkma doktor sakınca yok dıyorsa olur

tozbulut senın durumuna gore hıpertansıyondan dolayı senın durumun rısklı olabılır bırde koah hastasısın soforlugun rısklı olur doktorlar daha ıyı bılır ama saglık acısından kendın daha ıı bılırsın soforluk yapıp yapamıcagına raporda agır ozurlu yazması manı degıldır h sınıfında sadece senın sofor olup olamıcagın yazarlar engelın neyse su tertıbatlı arac surer der

valla arkadaşlar ben aldıgım rapora ilave edilmeyen pikiyatri puanım için dilekce verdim ve tekrar salık kuruluna girdim kurul bir tek benim kalp yetmezligimi göz önüne alarak bana %100 ve 4857 kanundan yararlanır diye raporu güncellediler asıl sorun şimdi başlıyor sürücü mevzuatı kalp yetmezligi nyha3/4 de sürücü olamaz diyor.
caresini bi,len varsa yazsın lütfen

uzgunum ehlıyetın ıptal olmus ahmet bey sıze ben daha onceden cevabını vermısım senın malul olarak haklarınınoldugunu sofor olamazsınız denmıs doktor rıske gırmez burada yapacagın sey su bırıncı derece dekı yakınlarını vası ettırmek otv ve kdv den yararlandırıcaksın

Üst Alt