Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri engelli için ÖTV indiriminden yararlanarak otomobil alma

ultraxp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Kardeşimin %92 engeli var ve vasi olarak annem atanmış durumda. Annem evde bakım maaşı alıyor. Ötv indiriminden yararlanarak hem kardeşim hem de kendim için kullanabileceğim bir araç almak istiyorum.

Aracı engelli kişinin kardeşi olarak ben alabilir miyim?

Eğer ben alabilirsem annemin evde bakım maaşına etki eder mi?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi günler.

Otomobil almanızda bir mani yok. Aile üyelerinden birisi %90 ve üzeri engelli için otomobil alabilir. Maaşa bir etkisi olmaz. Maaş almaya devam edilir.

Maaş almaya devam edersiniz... vasilik kararını velayete çevirirseniz 5 yıl sonra satışında problem yaşamazsınız vasilik kararıyla aracı alırsanız aracı üstüne alacağınız kişi zihinsel engelli ise araç satışından gelen para kişi adına blokeli olarak konuluyor ayrıca araç aldığınız zaman mahkemeden izin satacağınız zaman izin yani her işlemde mahkemeye başvurmak durumunda kalırsınız.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.

Benim en büyük çekincem aracı ben alacağımdan annemin evde bakım maaşında kesintiye sebep olmamasıdır.
Aracı ben alınca araç ruhsatı benim üzerime mi, engelli kardeşimin üstüne mi yoksa vasi olarak atanan annemin üzerine mi oluyor?
Bir de vasilik ve velayet konusunu tam anlayamadım. Kardeşim 30 yaşında olduğundan velayet olabiliyor mu?
Forum içinde benim yapacağım şekilde bir örnek göremedim, süreç ile ilgili bilginiz var ise detaylı yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Araç engelli kardeşiniz üzerine olur 5 yıl sonra satarsanız para kardeşiniz üzerine yatar parayı çekemessiniz sadece vasisi kardeşinize harcama yapar maaş konusuna gelirsek normal de maaş kesilmez ama aracın maaş kriterini göre fiyat alımı var onu aile ve sosyal maaş bağlattığınız yere sorunuz burdan kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin

kardeşinizin yaşı problem olabilirmi bilemiyorum ama anneniz sonuçta baktığı için velayet çevirme durumunuz olabilir bence araç almadan önce ilk bu olayı halletseniz faydanıza olur maaşınız kuvvetle muhtemel kesilmez ama annenize aracı alacağınız paranın kaynağı sorulacaktır çokta lüks araca kaçmamak kaydıyla orta bir araçta sorun yaratmıyorlar ilk öncelik velayet olayı sonra sydvya alacağınız beğendiğiniz aracı nasıl alacağınız hangi parayla alacağınız beyan ederseniz bütün süreçler sorunsuz ilerler..

Üst Alt