Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri engelli raporu olması ehliyet almama engel sayılır mı?

engelyok03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi forumlar,

Forumda araştırdım ama yeni olduğum için bir türlü bulamadım. Bu yüzden sormak istiyorum.

15 yıldır engelli araç kullanıyorum. Aracımın 5 yıllık süresi dolduğu için yenilemeye karar verdim.

İlk olarak ehliyetimi yenilemek için başvurdum ve İl Sağlık Müdürlüğü komisyonunca ehliyetimi yenilemem uygun görüldü. Ehliyetimi yeniledim.

Ancak %97 engelli raporum var. Bayii araç kullanabilmem bu raporumun güncellenmesi gerektiğini söyledi (%90 ve altı olmalıymış). Sizce uygulama doğrumu yenilemem gerekir mi? Sonuçta ehliyetimi yenilemem için bütün işlemler tamamlandı.

Yardımlarınızı bekliyorum

engelyok03
Hiç alakası yok. Siz zaten yeni sürücü olur raporu almış, sürücü olmaya uygun görülmüşsünüz.
Kişiyi araç kullanabilme yetisi yönünden değerlendiren rapor engelli sağlık kurulu raporu değil, sürücü olur raporudur.

Bayilerde amma atıp tutmaya başladı, araç satmak istemiyorlar diye düşünmeye başladı.

Öyle bir şey yok. benim engelim %92 ve ve araç satın alırken problem yaşamadım.

Üst Alt