Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri engelli Türkiye'de minibüs alırsa vergi muafiyeti var mı?

dotanu53

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar...
%90 üzeri engelli Türkiyede minibüs alırsa vergi muafiyeti var mı?
Benim bildiğim yurtdışından ital hakkı var. Ancak rampa olması şartı aranıyor. Çok debdebeli olduğundan vazgeçmiştim
Eğer türkiyede de minibüs almamızda vergi muafiyetimiz varsa bu imkan daha güzeldir. Minibüsü eşi veya yakın akrabası kullanabilir.Akrabası yoksa şöför çalıbilir diye biliyorum.
Bu konuda bilgisi olanlar lütfen yazsınlar. Sevgilerimle....

Minibüste sakat kişinin araca binip-inmesini sağlayacak özel donanım varsa, evet, ÖTV ve MTV istisnası uygulanır.
Yalnız, unutmayın, zaten minibüslerde ÖTV oranı düşüktür... Yani otomobildeki gibi %37 avantajınız olmaz.

Aracı 3. dereceye kadar yakınlar (bu ibare ruhsata yazılır) ve/veya noterde iş akdi yapılmış bir şoför kullanabilir.

minibüs

Teşekkür ederim ,bilgi sahibi olduk.Bu sitenin güzel tarafı bilgileri paylaşmak. Engelli sitesi var olduğu için kendimi güvende hissediyorum.
Lütfen herhangi bir konu hakkında bilgisi olmayan kişiler fikirlerini yazarken daha dikkatlı olmalarında fayda var.Çünkü bu siteyi ziyaret eden arkadaşlar,değişik derecede anlayabilir.SAYGILARIMLA....

Üst Alt