Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri raporu bulunan dayım adına araç alımında vasi gerekli mi?

bican

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar. öncelikle insanları bu konularda bilgilendirme duyarlılığına sahip olduğunuz için teşekkür ederim.
ben araç alımında ötv indirimi hakkında bilgi almak istiyorum. bir çok internet sitesinden öğrenmeye çalıştım ancak prosedürün tam olarak nasıl işlediği ile ilgili ayrıntılı bilgilere rastlamadım. bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

dayım üniversite hastanesinden yaklaşık beş yıl önce mevcut özrü için sağlık raporu aldı ve % 90'ın üzeri raporu var. araç almak istiyor. kendi çocuğu olmadığı için aracı onun hizmeti için ben kullanacağım. aracın ötv indiriminden yararlanabilmesi için üzerinde değişiklik yapılması gerekli midir? aracı benim kullanabilmem için vasi ataması gerekli midir?
gerekli ise vasi ataması sonucu dayım hangi haklarından vazgeçmek durumunda kalacaktır? vasi ataması işlemleri uzun sürer mi? aracı vekalet verilen kişilerin kullanma hakkı var mı? ayrıca dayım mühendistir ve akıl sağlığı da gayet yerindedir.

şimdiden çok teşekür ederim ilginiz için..
çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

çok teşekkür ederim. işlemler için sıfır araç satan bayiye gidip sağlık raporunu vereceğim. gerekli işlemleri onların halledeceğini söylediler. ama dayımın noterde araç satan bayiye işlemleri yürütmesi için vekalet vermesi gerekiyormuş? bu doğru mu bilemiyorum ancak vergi indirimi ile ilgili yönetmeliğin değişeceği hakkında duyumlar aldım. umarım değişmeden işlemleri tamamlayabiliriz..
işlemleri tamamladığımda sırayla ilk adımdan son adıma kadar neler yapıldığını ve neler gerektiğini burada paylaşacağım.
çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
sağlıcakla kalın:)

merhabalar. tecrübeli olduğunuz için size bir konuda danışmak istiyorum. %92 raporla alınan aracın ruhsatı aracı alan kişinin adına mı oluyor?
ayrıca aracı ikamet adresinin dışındaki bir şehirden almak mümkün mü? eğer mümkünse plaka aracın alındığı şehrin plakası mı oluyor? bu durumun her hangi bir sakıncası var mı?
aracı rapor sahibinin yaşadığı şehrin dışına çıkarabiliyor musun? bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu mu?

aracın her hangi bir kazası olduğu durumda ruhsat sahibi mi yoksa arabayı kullanan mı sorumlu oluyor?

siz KDV'yi mahkeme yoluyla geri alabildiniz mi?
şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar..

Ruhsat rapor sahibi kişi üzerine oluyor
Aracı dilediğiniz yerden alabilirsiniz
Evet, bildiğim kadarıyla araç nerden alınıyorsa plaka da oranın plakası oluyor. Ama sonradan plaka değiştirilebiliyor olabilir. Araç alınan yerdekiler net bilgiyi verir.
Aracın nerede kullanıldığının hiç bir önemi yok.
Olası kazada tüm sorumluluk aracı kullanan kişide. Daha doğrusu, noterde sorumluluğu üzerine alacak olan kişide...
KDV işi henüz netleşmedi. Üzerinde özel donanım bulunanlar bence kesin istisna olacak da, donanım bulunmayanlar şimdilik muamma.

Çok sağ olun Bülent Bey, çok yardımcı oldunuz. ben mimarım. ihtiyaç duyduğunuz her hangi bir konu olursa her türlü yardımcı olmaya çalışırım. aracın alınma sürecinde neler yapıldığını işlemleri tamamladıktan sonra burada paylaşacağım.
çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim..

benimde kafama takılan şu? acaba araçları peşin mi alıyoruz. taksitli alma imkanımız varmı? ayrıca sıfır olmayan araçlarda kaç yaşa kadar alabiliyoruz

Üst Alt