Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 Üzeri Raporu olan kişi aracı kendisi kullanabilir mi?

toprak019

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar % 94 heyet raporum var. Rahatsızlıklarımın toplamı %94 şuan B sınıfı ehliyetim var ve normal araç kullanıyorum. Raporum 3 yıllık ötv siz araç almaya karar verdim ama kendim kullanmak istiyorum kullanabilirmiyim

Kullanabilirsiniz..%90 ve üzeri rapor alup da kendisi kullanan arkadaşımız var. Ama araç kullanabilir raporunuz olmalı. İllaki h sınıfı olması gerekmiyor yinede doktor raporu lazım.
ÖTV.siz araç alıp da özel tertibat gerektirmiyorsa; kısıtlama olmaksızın ailecek kullanabilirsiniz, sizde kullanabilirsiniz.

% 94 raporumla araç aldıktan sonra tekrar hastaneye başvurup araç kullanabilir diye rapormu çıkartmam gerekiyor.

Bence hiç kurcalamyın. Benimde %100 var b sınıfı ehliyetim ile kullanıyorum aracımı.

toprak019
Ortopedik bir engeliniz yoksa, 90 üzeri raporunuz olduğu için aileniz kullanacakmış gibi alıp B sınıfı ehliyetinizle siz de kullanabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

Ortopedik engeliniz varsa önce rapor, sonra ehliyet, sonra araç sıralaması tıpkı 90'ın altında raporu olanlar gibi ilerler. Bu aracı da yine sadece siz ve sizinle aynı engele sahip H sınıfı ehliyeti olanlar dışında kimse kullanamaz.

%90 üzeri raporla araç alıp kendi kullanıp kaza yapan arkadaşlar var mı? Aracı kendi kullandığı için Trafik Sigortası veya kaskoda sorun yaşanıyormu sigorta şirketleri ödeme yapmam diyorlar mı?

Şimdi aslında bu bütün uçları açık bir problem.! Bende Diyaliz hastasıyım % 90 raporluyum ötv indirimli araç aldım B sınıfı ehliyetim var 24 yıllıkta şöförüm ve aracımı kullanıyorum Bir kaç defada trafik tarafından genel kontrol amaçlı durduruldum sorun olmadı. Ancak demek değildirki bizim gibi B sınıfı ehliyeti olupta vede %90 ve üzeri rapora sahip olanların trafikte rahat rahat araç kullanacakları anlamını pek fazla taşımıyor.Bence Mr.No@ en güzel yorumu yapmış, sanırım araç kullanımlarında bir sakınca yoktur diye ayrıyetten bir rapor alınması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü malumunuz tr'de tarfik polisleri çoğu zaman kanunları kurallarla değil keyfi duygularıyla hareket ettikleri için sorun çıkartabilirler.! Araçlarda cam filmi kanunen yasak ama canları isterse görmemezlikten geliyorlar canları istemesse bir hafta içinde sök yoksa aracını bağlarız diyorlar. (İnşallah başıma gelmez.) Yani bu tamamen trafik görevlilerinin insafına kalmış bir şey. Ben ötv indirimi için rapor çıkarttım üç gün sonra gel al dediler, aldım raporun arkasında şöyle yazıyor, "ÖTV ve Donanımlı araç kullanabilir"!!! Buyrun bundan ne anlarsınız.? Donanıma ihtiyacım yokki ben diyazliz hastasıyım dış fiziki bir rahatsızlığım yok Donanım ne alaka, ÖTV indirimli araç kullanırda yazıyor,iyide bu gün %90 raporu olanda ötv li araç alabiliyor %70 olanda şimdi ben bunu ters karakterli bir polis memuruna nasıl izah edicem.?Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım çokta trafikle problemim olmadı ama olmayacak anlamınada gelmiyor. O yüzden bunu iyi araştırmak gerekir diye düşünüyorum. Aslında araştırmayada korkuyorum çünkü kullanamasınız diyecekler diyede ödüm kopuyor Allah korusun. Bir tek lüxüm arabam ve çok çok işimi görüyor. İnşallah bu konuda hiç birimiz bir prob lem yaşamayız.

H ehliyetim ve %90 raporlu aracım var yani yakınları kullanır :) Ehliyetimdede özel tertibatlı kullanması gerekli yada kullandığı cihaz protezde bir ibare yok aracım Triptronik yani otomatik buyrun yorumlayın ? Ben bu arabayla çevirmeye girmedim henüz aracımda 67000 km oldu

edipbalkan seni ayrı değerlendirmek lazım, sanırım tek parmakla bile kullanabilirsin:eek:

merhaba ben böbrek nakli oldum şuan engel derecem %70miş b sınıfı ehliyetim var arac aldım diyaliz raporumla &90dı sorun cıkmadı kendim kullanabilirim diye düşünüyorum =) ortapedik değil sonucta

Novandin sahadaki durumu müthiş anlatmış
Ben ünivetsite mezunu 30 yıllık bir memurum, alanımla ilgili mevzuatın çeyreğini biliyorsam çevremde uzman olarak tnınıyorum. Polislerde durum daha vahim. Ben yasalara saygılı bir birey olarak her işimin yasalara uygun olmasını istiyorum ama bu hususta yardımcı olacak resmi bir görevli bulmak neredeyse imkansız. Örneğin sğlık kurulu üyesi hekimler konularında zırcahil. Raporu illaki eksik ve yanlış düzenliyorlar. Araç kullanabilir mi, kullanamaz mı, kullanabilirsen nasıl bir araç tercih etmeliyim, bunun cevabını onların yazması gerekk ama maalesef ne yazacaklarını bilmedikleri gibi şişkin egoları size sormalarına da engel...

gokhansrfglu

böbrek nakli sonrası bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyor musunuz acaba ?

Üst Alt