Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri raporum var. H sınıfı ehliyet alıp özel donanımlı araç kullanabilir miyim?

Konular
44
Reaksiyonlar
15
slm arkadaslar
%90 üstü saglık kurul raporum var. buna göre h sınıfı ehliyet alıp özel donanımlı bir arac kullanabilir miyim
kullanabiliyorsam yurt dışından kendim için getireceğim araba için motor sınırlaması söz konusu olabilir mi

öncelikle bu raporu ne için aldın.maaş içinmi ehliyet veya iş içinmi.yoksa ehliyet için ayrı rapor alman gerekecek.ve raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazısıda olması gerekiyor.sonrası kolay yurt dışındanda türkiyedende araç alabilirsin.

bende düşünüyorum ama ssklıyım babamın üzerinden artı üzürlü maşı alıyorum bunların iptal olmasından korkuyorum olurmu ??? %96 raporum var.

aslında tam olarak öğrenmek istediğim sakatlık oranımın %90 üstü olması h sınıfı ehliyet almama engel teşkil edermi ve teşkil etmiyorsa :%90 raporumun olması bana 2500 ccye kadar arac getirebilme hakkı verirmi
saglık raporunu 2022 ve evde bakım aylıgı için aldım sanırım daha sonra h sınıfı ehliyet için basvurumu yapcam

Bende %45 ortopedik özürlüyüm. Ben H sınıfı ehliyet alacaktım. Kursa yazıldım tam herşey yolunda derken doktor ehliyet alamazzın raporu verdi. Moralim çok bozuldu. Halbuki öle fazla hiç olumusz bir durumum yok. Bunu neden yaptığı bilmiyorum. Tekrar rapor almayı düşünüyorum. Yine ehliyet alamzsın raporu verecekler diye çok korkuyorum. Ne yapmalıyım bu konuda. Çıldıriciiiim vallaaaa. Arabalardan tiksindim ya doktor yüzünden. :((

Birde bende Maaş için başvurdum. Sigortam yok. Hiç bir kişiden yararlanmıyorum. yaşım 23. bana da maaş bağlarlar mı. Ki eğer bağlanırsa bir işe başladığımda bu maaş kesiliyor mu? Bilen arkadaşlarız varsa yazarsanız çok sevinirim. demet086 ya da msj atabilirsiniz.

Allahım bütün sağlık problemi olan arkadaşlarımıza acil şifalar versin.

sakatlağın %si nin benım ıcın bir önemi yok gibi.. neden dersen %43 benım rapor. sol el parmaklar yok. H alabilirmişim ama B alamazmısım doktor öle diyor. ama yönetmelik öle demiyor. direk alamazsın dedi geçti üstüne gittim bu işin B: ARABA A2: MOTORSİKLET. babalar gibi aldım. DOKTOR KANAATİ ile verilir ibaresi var ehliyet alma yönetmeliğinde... üstüne gidin...

alamassın ancak arabanı tayin edeceğin bir yakının kullanabilir çünkü %90 ve üstü rapor motorlu aracı süremeyeceğini gösterir

ama ellerimde ve kollarımda hiç bir sorun yok t11 felçliyim ayaklarımı kullanamıyorum sadece
yasada el ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olanlar aracı baskası tarafından kullanılabilir deniyo

kardeşim yönetmelik var dedim ya bende sana yukarda. sen bu işin perşini bırakma gerekirse yönetmeliği qözlerine sokacaksın baska çaresi yok. otomatik vites kullarsın ona göre donanım yaptırılır. benim düşüncem bu yönde

o zaman rapora tekrar başvurman lazım anlattığına göre raporunun %90 sanın altında olması lazım eğer tekrar aynı karar çıkarsa yapacak bir şey yok malesef alamassın

multiner arkadaşım aynı şey bende yaşıyorum ehliyet alman için hiç bir raporun önemi yok forumu biraz incele bu sorduklarının hakkında bir sürü konu var araba kullanmanı engellemiyecekse rapor alırsın ellerin saglma oldugunu iyi gösterirsen sana bakan heyeti ikna edersen alırsın sonucta bir sürü kişi senin yada benim durumumda ve araba kullanabiliyor onun için umutsuzlanma sana cvp veren arkadaslarda biraz araştırıp da cvp verirlerse daha sağlıklı olur hemen kestirip atmış arkadasın biri alamazsın diye

teşekkür ederim lovest42 arkadaşım (bu arada bende konyada oturuyorum) demekki heyeti ikna etmek gerekiyormuş
peki rapor oranımın %90 olması 2500 ccye kadar araç getirebiliyorum anlamına mı geliyor?

raporun varsa raporun üst köşesinde motorlu araç kullanılanabilir h sınıfı ehliyet alabilir yada tertibatlı araç kullanabilir gibi şeyler yazar zaten arka tarafındada yazar benden sana tavsiye bir iki ay bekle sonra yeniden başvur doktora durumunu anlat yada araya bir adam sok birilerinin ağzına bakıp sakın il müdürlüğüne itiraz etme çünkü seni gönderecekleri hastanede adama adeta işkence ediyorlar kan örneği alıyorlar film çektiriyorlar bir özürlünün film çektirmesi adeta eziyet elektronu çekiyorlar birde bakıyorsun verdikleri rapor aynı rapor ve en kötüsü bu rapora itiraz hakkında yok sen en iyisi biraz bekle başka bir hastahaneden başvur benim başımdan geçti ve şunuda unutma eğer %90 ağır özürlü raporun varsa ehliyet a-la-mas-sın kanun böyle diyor bir arkadaşımız rapora ihtiyaç yok demiş güleceğim yoktu sağolsun sayesinde güldük kestirip atmak olarak da yorumlarımı yorumlamış en iyisi bu iş başından geçenler buraya yazsın temenniyle bu işler yürümüyor benden sana tavsiye

yorumlarınız için teşekkür ederim
rapordaki sakatlık oranımın %90 olduğu bugün kesinleşti buna göre biraz bekleyeceğim 2-3 ay sonra tekrar h sınıfı ehliyet için basvurumu yaparım
son bir sorum vardı bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim h sınıfı ehliyet için bulunduğun ilin dısında baska bir hastaneye bavuramazsın gibi bir duyum almıştım bilgisi olan varmı?

Her ilde elindeki rapırunu verip tekrr rapor alabilrsn. her hastaneye başvurabilirsn..

Üst Alt