Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üzeri zihinsel engelli babam için araç alım talebimi hakim reddediyor!?

ekskalibur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar resimde görmüş olduğunuz üzere hakim iki kez reddetti. bundan sonra izlenecek yol nedir ?
temyize gidersem yine red çıkacağı aşikar, ne yapmak lazım ? trafik tescilden bu işi halledemiyor muyuz ?

babam %90 üstü zihinsel engelli fakat akli melekeleri yerinde.

hLzugZiPa4Y.jpg

trafik tescil sizden ek karar isteyecek o yüzden trafik tescil işleminizi yapmaz

kardeşim bende %90 engelli eşimin üstünden almak için 11.sulh hukukdan red kararı aldım senin aldıgın kararın aynısı araştırdım itiraz edersek bile yine red geliyormuş bende vazgeçtim allaha havale ettim gitti

bi dilekçe işi için sgk'ya gittik "araç alma hakkınız var neden kullanmıyorsunuz" dediler. e dedik madem öyle hadi alalım, bu seferde hakim red verdi. burada hakimin eve bilirkişi gönderip şahsın sağlık durumuna, araca gerçekten ihtiyacı olup olmadığına baktırması gerekiyordu onu da yapmadı kağıt üstünden karar verdi.

dilekçeye tüm giderlerin vasi tarafından karşılanacağını, kısıtlıya hiçbir şeyin yansıtılmayacağını, gerekirse noterden taahhütname bile çıkartabileceğimizi beyan etmemize rağmen hakim yine red verdi.

sadece zihinsel değil bedensel olarakta engelli bi insan, sürekli nöbet geçiriyor ben bu adamı toplu taşımaya nasıl bindireyim ?
altına kaçırıyor ben bu adamı taksiye nasıl bindireyim ? sürekli evde tutmak olmaz ara sıra dışarı çıkması gerekiyor neyle götüreyim ? sokağa çıkarmaya kalksam kaldırımlar yol olmuş yürüyecek alan bile yok sandalye ile perişan oluyorum. acil birşey olsa hastaneye nasıl yetiştireyim ? (en son ambulans çağırdığımızda 45 dk sonra geldi) hem özür oranı %90 üstü olanlara araç hakkı tanıyacaksın hemde bu hakkı kullandırtmayacaksın ne anladık biz bu işten ?

aracın ham parası + kdv + ötv'nin kdv'si + masrafları ödüyorum sadece ötv ödemiyorum o kadar. hükümet yine benden vergi alıyor görende arabayı bedava veriyorlar sanır.

10 liraya sigara alıyorum 8 lirası vergi, 10 liralık su kullanıyorum 60 lira fatura geliyor, dünyanın en pahalı benzinini, doğalgazını kullanıyorum. harcadığım paranın %70'i vergi ve hala de gözleri doymuyor hepsi haram zıkkım olsun.

Ben de vasisi oldugum zihinsel engelliağabeyim için ek karar talep ettim bie haftadır yanıt yok bakalim bizim halimiz ne olacak

hakim red kararı verdi bu kadar saçma sapan bir olay ne gördüm ne duydum

Üst Alt