Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri araç alımında raporda ne yazması gerekir?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
16
merhabalar. %90 ve üzeri engelli raporlarında ötvsiz araç alımında engel rapor açıklamasında ötv indirimi ile alakalı herhangi bir ibare yazmasına gerek varmıdır ?

%90 ve üzerinde tertibat zorunluluğu olmadığı için sadece rapor oranına bakarak muafiyet sağlanıyor diye biliyorum. o yüzden herhangi bir ibare yazması teorik olarak şart değil ama burası Türkiye malum. o yüzden pratikte de ne geçerli olduğu önemli. yeni rapor alınacaksa 'ötv den faydalanır' yazdırılmasında fayda var

bende öyle biliyorum ama pratikte işler değişiyor o yüzden şey ettim :)

%90 rapor ile ötv indirimi hususu?

merhabalar. Komplike bazı rahatsızlıklarım (diabet tansiyon kalp böbrek ürolojik ayak parmak amputasyon rahatsızlıklar) nedeniyle %90 raporum mevcut. Mevcutta B sınıfı yeni tip kısıtlaması bulunmayan ehliyetim var. Kendi adıma araç almak istiyorum fakat raporumda ağır engelli veya ötv indiriminden faydalanır gibi açıklamalar mevcut değil. Acaba bu durumda ötv indirimli araç alma şansım olur mu? teşekkürler.

tsunami_

%90 ve üzeri raporunuz varsa, ehliyetiniz ve raporda yazan/işaretli olan kısımların önemi yoktur. Seçtiğiniz oto bayisine gidip ÖTV'siz araç alabilirsiniz.

Ancak anlamadığım bir husus, yeni ehliyetinizi çıkarırken Doktora rahatsızlıklarınızı belirtip, engelli raporunuzu gösterdiniz değil mi?

StratoS

tabiki. Benim rahatsızlıklarım kronik 5 yıl kontrol şartı ile ehliyet almama izin verdiler. Birde gözlük şartı var başka birşey yok.

StratoS

hocam merhaba. benim raporum %47 yeni aldım. fakat raporumda açıklama kısmında 'engelli kartı alabilir' gibi bir yazı yazıyor. ötv'ye dair bir bilgi yok. ben bu raporumu kullanarak ötvsiz araç alabilir miyim? yoksa tekrar heyete girerek yeni engelli raporu mu almam gerekir

tsunami_

ortopedik oranım var ancak açıklama kısmında 'engelli kartı alabilir' gibi bir şey yazıyor. ötvden yararlanır falan gibi başka herhangi bir yazı yazmamışlar bu sorun olur mu onu soruyorum

%47'nin içinde ortopedikte var hocam. ancak aynı sizin durum gibi bende de ötvden yararlanır gibi bir şey yazmıyor. ben engelli otomatik ehliyeti aldığım zaman bu raporum ile araç alabilir miyim? yoksa raporumda kesin olarak ötvden yararlanır gibi bir şey yazması mı gerekiyor? kimisi kesinlikle raporda ötvsiz araç alabilir yazmalı diyor.

yildizzozkan

Ehliyetiniz B özel kodlu ise, raporunuzda da ortopedik engellilik durumu açıksa, deneyebilirsiniz. Bazı arkadaşlar ibare olmadan aldım, bazıları illaki "özel tertibatlı araç" ibaresi isteniyor diyor. Denemenize göre hareket edersiniz.

ortopedik engelde mutlak suretle açıklama isteniliyor. Benim öğrenmek istediğim %90 oran ve b sınıfı ehliyet ile herhangi birşey lazım mi?

Merhaba StratoS

1990'lı yıllarda almış olduğum B sınıfı bir ehliyet kullanıyorum, 2. el 2001 modelFiat/Punto bir araç aldım. Ehliyetimi yenilemiş durumda değilim ancak daha önce %89 olan engel oranı raporun yenilenmesi ile birlikte %92 olarak belirlendi. Ortopedik bir engelim olmamakla birlikte Anklezon Spondolit(Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon) nedeni ile %44 engel oranım var.

Bu durumda almış olduğum aracı kullanmamı engelleyen durumlar var mı, bunun için ne yapmalıyım, ayrıca H Sınıfı ehliyet almak gerekiyor mu-yazılı sınav şartı da var mı
Ne tür araçları kullanabilirim
MTV için vergi indirimi söz konusu mu

tsunami_

Ben yukarıda size şu şekilde cevap verdiğimi hatırlıyorum ?

%90 ve üzeri raporunuz varsa, ehliyetiniz ve raporda yazan/işaretli olan kısımların önemi yoktur. Seçtiğiniz oto bayisine gidip ÖTV'siz araç alabilirsiniz.

doğanm

%90 üzeri raporlar için yine yukarıda yazdığım yazıyı okumadınız mı?

303.200 TL limitinde olan araçları alabilir, H/B ehliyetinizle kullanabilirsiniz.

MTV'de ödemezsiniz.

Niyeki %90 engelli kaç kişinin ehliyeti varki

Üst Alt