Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri raporla alınan aracı herkes kullanabilir mi?

Hackim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%90 engelli raporuyla alınan engelli aracında engelli araçta yokken kaza yapılırsa ötv ve mtv ödeniyor mu?

Ben daha araç almadığım için bilemiyorum nasip olursa yakında almayı düşünüyorum.

Önemli olan aracın içinde kimin bulunup bulunmadığı değil, aracı kullanmaya kimlerin yetkisi olduğu. Engelli kişinin aracın içinde bulunacağına dair hiç bir yerde bir kısıtlama görmedim. Lakin % 90 üstü neredeyse yatalak olan hiç bir hasta aracını alıp servise-muayene götürüp saatlerce uğraşamaz.

%90 üzeri engelli aracını herkes kullanabiliyor diye biliyorum. bende bunu başka bir forumda okudum ibare aynen şu şekilde idi "Artık engelli kullanmayacaksa engellinin üzerine araba almak için kurallar daraltıldı o olmadan kaza yaparsan ötv mtvyi odersin muaf olmazsin" diyordu.

Hackim ya duyum aldım diyorsunuz ya bir yerde okudum diyorsunuz. Nerede okudunuz, okuduğunuz yerde resmi bir kaynak mevcut mu ?

duyum aldığımı söylemedim okudum dedim ve okuduğum kısmıda tırnak içinde belirttim. böyle bir durumun olup olmadığını sordum sadece.

Hackim

Teorik olarak %90 ve üzeri raporla alınan aracı herkes kullanabilir. Ruhsatta -usule aykırı olmasına rağmen- bir kısıtlama varsa, ya bu kısıtlamaya uymak lazım ya da kısıtlamayı -trafik tescil'de- kaldırtmak lazım.

Üst Alt