Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 vergi indirim raporum var. Maaşıma ne kadar yansıma yapar?

Ramo Galatasaray

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Müsadenizle sadece iki sorum olacak size:

a) 16.06.2010 Tarihinde Sağlık kurulu Raporu aldım (Kronik Böbrek Yetmezliğiyle ilgili) 18.08.2010 Tarihinde tekrar benden Diyalize girip girmediğinin teyitini istediler. Öğrenmek istediğim şu Müracatımı hangi tarihe göre alacaklar? İlk müracatımı mı yoksa ikinci müracatımı alacaklar?

b) Aylık Brüt 2100 tl almaktayım. Rapor oranım %90. Aylık vergi indirimi ne kadar elime gecer?

Bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,
Ramazan SUKUSTURAN

a) Sizden kim istedi Diyalize girip girmediğini
b) Vergi ind.hakkı kazanır iseniz maaşınız da 102 tl bir artış olması gerekir..

İlker Bey Selam,

Diayalize girip girmediğimi anakara sağlık kurulu istedi.

İlk Başvurum 6 ayda sonradan Ankara ssk benden diyalize girip girmediğimi istedi.

Aylık 2100 tl brüt alıyorum Ne kadar aylık vergi indirimi alırım. Emekli değilim

İlker Kardeşim,

Benden diyalize girip girmediğini Ankara Sağlık kurulu istedi. İlk Aldığım rapor yeterli gelmedi tekrar bir kez daha hastaneye sevk ettiler Bu seferde diyaliz onayı istediler. Şuan İlk başvuru tarihim Haziran ayında sonra tekrar hastaneye sevk ettiler Ağustos ayında.
Diyeceğim şu vergi indirimim onaylanırsa geriye dönük vergi paralarını hangi tarihten itibaren alıcam?

%90 raporum var aylık 680 ytl bir indirim oluyormuş Acaba hangi maaş üzerinden onu merak ediyorum?Ben Brüt 2100 tl alıyorum. Aylık ssk +vergi kesim dahil 900 tl. Bu vergi indirimi üzerinden değerlendirecekler?

Sevgiler Herkese

bildiğim kadarıyla birşeyler yazmak istedim,

maaşının 680 TL'lik kısmı vergiden muaf oluyor, yani 680 TL'nin vergisini ödemiyorsun, bunun da maaşına 100 lira gibi bir getirisi olur.

ayrıca bu vergi indirimine tabi tutulacak olan 680 TL'nin yıllık toplamı (yani 8160 TL), yıllık gelir vergisi matrahından düşüldüğü için gelirin az görünüyor verginde hangi dilime girerse ona göre uygulanıyor. örnek: senin şuan yıllık brütün 25.200 TL, gelir vergisi indirimin - 8.160 TL = 17.040 TL , yani bu durumda sen aşağıdaki listeye göre 17.040 TL olan gelir vergisi matrahını 1. ay'dan başlayıp 8.800 TL'lik kısmına gelene kadar %15 yani 1.320 TL, 8.800TL'den sonraki kazançların için ise %20 gelir vergisi ödeyeceksin.

01.01.2010 tarihinden itibaren ücret gelirlerine uygulanacak tarife

• 8.800,00-TL’ye kadar olan gelirler için uygulanacak olan oran %15,
  • 22.000,00-TL’nin 8.800,00-TL’si için 1.320,00-TL fazlası için %20,
  • 76.200,00-TL’nin 22.000,00-TL’si için 3.960,00-TL fazlası için %27,
  • 76.200,00-TL’den fazlasının ilk 76.200,00-TL’si için 18.594,00-TL fazlası için %35 olarak belirlenmiştir.

Sayın İlker Bey,

Mailiniz çok teşekkür ederim. Net bilgiler için. Son bir sorum olacak geriye dönük vergi indirimi Vergi Dairesi Peşin mi ödeme yapacak yoksa Şirketim tarafından Mahsublaştıralacak mı? Bunu açıklayabilirseniz çok Sevinirm.
Saygılarımla,

Cihan Bey sanırım isminizi yanlış yazdım Özür Dilerim.

Vergi indirim hakkı elde ettiğiniz tarih itibarı ile şirketiniz size o farkı ödeyecek. Zaten bu ibare şirkete gönderilen yazıda da vardır...

Üst Alt