Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 yılında sigortalı oldum, 4560 gün primim var. Sigorta oranımı düşürdü..?

satı197

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba ....
sitenize yeni üye oldum. ne zamn emekli olabileceğimi araştırıken sizlerle tanışma fırsatı buldum. pek internet ortamında olmadığım için bu siteden doğru dürüst haberim bile yoktu. iyi ki varsınız.

ben 03 ekim 1990 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladım. 4560 gün ödenmiş sigorta pirimim bulunmakta. sigortaya emeklilik için başvurdum, beni yeniden rapor almaya yolladılar. nufüs kağıdımda bile %45 özürlü yazılmasına rağmen.
bu arada kalça çıkığı özürlüsüyüm. yeni verilen raporda %27 özürlü yazdılar. şimdi ne yapmam lazım, emekli olamıyacak mıym?

saygılar-konu ile ilgili yardımınızı bekliyorum

Devlet memuru değilsiniz değil mi? Bir kez memuriyete sakat statüsünde başlanmışsa erken emeklilik hakkı da garanti olur. Ne vergi indirim hakkı elde etmek ne de emeklilik zamanında yeniden rapor çıkartmak zorunluluğu bulunmamaktadır.

Ama SSK'lılar için vergi indirim hakkı elde etmek ya da emeklilik zamanında yeni rapor ile %40 ve üzerinde işgücü kaybını tescil ettirmek şart.

Eğer 2006 öncesinde %40 ve üzerinde bir raporla İş-Kur kaydınız yapılmış ama vergi indirim belgesi almamışsanız; veya 2006 öncesinde %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğu bir sağlık kurulu raporuna sahipseniz, işi hukuki zemine taşıyabilirsiniz.
Konuyla ilgili tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html

Üst Alt