Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 zihinsel engelli oğlum adına ÖTV'siz araç alırsam maaşı kesilir mi?

nurettin alkan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar .%90 zihinsel engelli 9 yaşında oğlum var annesi evde bakım maaşı alıyor ve oğlumda üç aylık alıyor. bende asgari ücretle calışıyorum. evde dört kişiyiz. ötv siz araç alırsam maaşları kesilirmi veya herhangi bi sorun çıkarmı .lütfen bilgi verirseniz çok sevinicem..teşekkürler.

Araç almayı bırakın siz çalışıyormuşsunuz zaten. eger çocuğunuz 9 yaşındaysa ve onun adına 2022 engelli yakını aylığı alınıyorsa 2022 aylığı kesin kesilir.
o yuzden teyit etmeniz adına tekrar soruyorum:
2022 aylığı alan çocugunuz kaç yaşında? 9 yaşında mı?
2022 aylığı baglandıktan sonra mı çalışmaya başladınız?

evde bakım aylığı için kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçmiyorsa sorun olmaz. ama aldıgınız aracı aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.

ben çalışıyorum ama sigortalı değil bi arkadaşımın yanında yardım ediyorum bana aylık 800 tl maaş veriyor . sigortam yok yeşilkartlıyım

sigortalı değilseniz sorun yok. ama düzenli ve devamlı olarak çalıştığınız ve aylık aldığınız tespit edilirse ki engelli aylığını da siz alıyorsanız yani siz başvurmuşsanız aylık kesilir.

hele araç alınca geliriniz dididik didik edilir. çünkü bu aracı 2022 aylığı alan bir hanenin alması mümkün değil beyan edilmeyen bir gelir mi var diye huylanırlar ve incelemeye alırlr sizi. çalıştıgınız da tespit edilir.

o yüzden şu başlıkta yazan her şeyi sonuna kadar okuyun:http://www.engelliler.biz/forum/202...e-2022-basvurum-reddedildi-ne-yapmaliyim.html

NOT: siz engelli yakını aylığı aldığınız için durumunuz farklı ama. engelli yakını aylığına siz başvurmuş ve çocuğıunuz adınıa bu aylığı siz alıyorsanız sizin devamlı ve düzenli olarak muhtaçlık sınırını geçen bir geliriniz tespit edildiğinde aylık kesilir. bilginize. hane gelir testi de yapılmaz bu durumda.

engelli yakını aylığına siz mi başvurmuştunuz? siz mi alıyorsunuz yani?

Eşim alıyor engelli yakını maaşını basvuranda kendisi. Arabayı ben ali cam oğlumun raporu üzerine . Biz evde dört kişiyiz ben de yardıma gidersem 800 tl alıyorum iş olmazsa bostayim garanti değil isim . Eşim iki maaş alıyor hem 3 aylık hem bakım .

O dediğiniz yeri okudum ben araç almaktan vazgeçtim . Ortada bisi yoksa da bi sorun bulup keserler . Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim melek hanım .

Üst Alt