Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 zihinsel özürlü birinin üzerine ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

memo57537

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar

benim ailemde 2 özürlü var. biri benim %50 ile, ikincisi halam akili denge sorunlu %70-90 agir özürlü,
benim üzerime vergi indirimi olmuyor. fakat halamin üzerine, babam vergi indirimli arac alabilir mi, veya yurtdisindan hibe yolu ile getirte bilir miyiz..

cünkü halama babam bakiyor ve mahkeme karari ile vasisi halamin cünkü akli denge sorunu oldugu icin..
veya özürlüden özürlüye satisa sunulan araclardan alabilir miyiz,
beni bilgilendirirmisiniz. biraz ayrintili olarak..

simdiden tesekkürlerimi sunarim..

%90 ve üzeri rapor olursa, yurt dışından getirtemezsiniz, ama yurt içinden alabilirsiniz... Yalnız, vasilik müessesesi gereği olarak hakimden izin alınması da gerek.

hakimden izin alma olayini birazdaha acabilirmisiniz acaba.. bakam mahkeme karari ile vasi olarak atanmis durumda.. simdi hakime gidip ben bu ablam üzerinden arac alacagim mi diyecek yada nasil olacak..

iyi günler;
Hakime başvurduk araç almak için "ÖTV kanununda zihinsel engelli " ibaresi yok diye reddetti.Tekrar bir üst mahkemeye gittik o da aynı kararı vererek talebimiz reddoldu. Ben anlamıyorum öyleyse bu kanunu neden çıkardınıoz kardeşim.
selamlar

Hey Allahım, hey Allahım! Kamuda halka hizmet etmek görevli ve vatandaşın vergileri ile maaşını alan kişilerdeki bu halk düşmanlığını anlayamıyorum! Deli olmamak işten değil.

slm kardeşim %90 özürlü onun üzerine yurt dışından araç alabilirmiyiz akrabalaramız getirse böyle bir imkan varmıı

%90 ve üzeri rapor olursa, yurt dışından getirtemezsiniz, ama yurt içinden alabilirsiniz... bu cvp verılmıstı zaten? sorun şu ıse 0 araç alabılır ötv den ve mtv den muaf olabılır 3.dereceye kadar akrabaları kullanabılır anne baba kardes v.s.

teşekkürler zaten yurtdışındanda gelmesi bayaga masraf oluyor artı burtdan alırım sıfır araç peki napacam araç almak için nerey başvurcam neler gerekliii

Elinizde bulunan %90 uzerı raporla alacagınız aracın bayısıne gıdersenız en kolay yontemı gosterecektır sız rahatca cayınızı ıcın.

nie vermicek canım zaten vergiden muaflar ozaman böyle bir yasa nie çıkmış

Üst Alt