Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 engelli annem adına araç satın alınabilir mi, vasilik gerekli mi?

mama

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, annemin görme bozukluğu ve epilepsisi var. doktor görüşlerine göre %91 engel çıktı ve herhangi bir kontrol önerilmedi, yarın heyete gireceğiz. rapor %91 ve sürekli olarak düzenlenirse annem için vasi atanması gerekecek mi yoksa çıkan raporla direk ötv indirimli araç alabilir miyiz? yarın heyette rapor düzenlenirken belirtmem gereken bir durum var mı? bir çok konu okudum fakat hep vasi durumlarından bahsedilmiş. annemin ehliyeti yok kendisi araç kullanacak durumda değil. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.

mama
Sizin vesayetle ilginiz yok, raporunuz %90 ve üzeri olursa direkt bayiye başvurabilirsiniz.
Annenizi yormamak adına vekalet ile işlemleri siz de yapabilirsiniz.
Vesayet kişinin muhakeme gücünü etkileyen zihinsel rahatsızlıklarda gereklidir.

Hocam oncelikle cok teşekkürler yorumunuz icin. Bugun raporumuzu aldik, %91 ve 2 sene süreli olarak duzenlediler fakat anksiyete bozuklugundan dolayi %0 engel yazsa da engel grubunda zihinsel kutucugu da işaretli. Sizce bu vasi atanmasini gerektirir mi? Raporun resmini de ekliyorum, görüşlerinizi rica ederim.
https://i.hizliresim.com/3OboaO.jpg

mama
Oran verilmese de rapor özetinde ruh sağlığı hastalığı, anksiyete bozukluğu tanısı belirtilmiş, zihinsel kutucuğu işaretlenmiş.
Bu durumda emin olamadım, yokuşa sürüleceği kesin de, oran sıfır olduğu için vesayet olmaksızın işlem yapılır mı bilmiyorum.
Tedaviyle tam düzelen şeklinde sınıflandırıldığı için oran sıfır verilmiş.
Siz sonuna kadar ısrarcı olun.

ısrarcı olun derken, bu konuda ısrar etmemiz gereken kurum tam olarak neresi? yani vesayet gerektiğine kim kanaat getiriyor, kim bu yetkili kurum :) inanın hiç beklemediğimiz bir sonuç çıkınca ne yapacağımızı bilemedik, bildiğimizi de unuttuk :)

bu arada noter vekalet vermedi, sağlık raporu istedi. bende onunla uğraşacağıma, annemi bir kere bayiye imza atmaya götürürüm dedim, annem de öyle yapalım dedi. 2 adet de "aslı gibidir" çıkarttım noterden, umarım yeterli olur. tabi bu vesayet işleri çıkmaz ise :)

benzer hadise yaşayan tecrübeli arkadaşlar var ise onların da yorumlarını rica eder, iyi akşamlar dilerim.

mama
Sorun genellikle noterlerde vekalet ve tescil işlemlerinde çıkar.

mama iki sene sonra oran %89 a falan düşerse ötv nin geriye istendiği durumlar var forum da onları da araştırın. başınıza iş çıkmasın sonra

Son rapor elimde bu ve bununla araç alacağız, ileride raporda engelli oranı düşmesi benim icin problem teşkil etmeyecek, belki de bir daha rapor almak ile uğraşmam bile. tek problem vesayet konusunda ne yapmam gerekiyor, nereye başvurup görüş almam gerekiyor aslında onu kestiremiyorum. Tam olarak ne yapmam gerek bilmiyorum, bu zihinsel kutucuğu engel oranı 0 olmasına rağmen can sıktı :)

mama rapor almakla uğraşmam diye birşey yok. süreli rapor olduğu için raporun günü dolup sistemden düştüğü an maliye bakanlığı düşerse peşine ben rapor almıyorum diyemezsin :D

Rapor süresi bittiğinde mtv ödemeye başlayacağım, geriye dönük ötv isteyemezler diye biliyorum, siz emin misiniz? Bu arada vesayet konusunda tecrübeli arkadaşların yorumunu rica ederim.

Engelli raporunda %0 olarak puanlanan anksiyete bozukluğu ve vasilik

Herkese iyi akşamlar, annem için düzenlenen %91, 2 yıl süreli engelli raporunda, "anksiyete bozukluğu, tam düzelen" tanısı koyulmuş fakat engel oranı %0 olarak belirtilmiştir. Bunun yanında engel grubunda "zihinsel" kutucuğu da işaretlenmiştir. Bu durumda annem için vesayet altına alınması istenir mi? Bunun kesin cevabını bayiye gitmeden, yani işlemlere başlamadan önce nereden alabilirim?

Rapor linkini görebilirsiniz..

https://i.hizliresim.com/3OboaO.jpg

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

(Aslında aynı soruyu bir önceki konu da dile getirmiştim fakat başlık ile uyumlu olması ve başkası da aynı durumu yaşadığında daha kolay bulabilmesi için yeni konu açtım.)

Son düzenleme:
mama anksiyete bozukluğu için zihinsel kutucuğu işaretlenmiş bence . anksiyete bozukluğu ile de vasilik alamazsın bence. ne yaptığı bilmiyor halde olsa alzheimer vs belki. zihinsel işaretli ama tanı yeterli değil kaldı ki tam düzelen olduğu da belirtilmiş

fatih_123
Valla açıkçası öyle ikilemde kaldık ki ne yapsak bilemedik, kime başvurup soracağımızı bayiden mi öğrenmek gerekir, bizce de vasi gerektirmiyor fakat sonradan süründürürler ise kendimizi, özellikle annemi üzdüğümüze değmeyecek :(

mama araç alımında vasilik almaya gerek yok. vekalet alıp gerekli işlemleri sen yapabilirsin

Bi kaç bayi dolaştım, zihinsel kutucuğu dolu olduğu için vesayet almamız gerektiğini ilettiler fakat onlar da emin değiller...

Geçen hafta kayınpederim için %93 rapor aldık. Ancak bizim de raporumuzda hafif demans yazılı ve zihinsel kısmı işaretli. Mahkemeden vasi kararı gerekiyor. Araç almak için huzur bozmak anlamlı gelmiyor (dava süresince maaşa el koyma, bankamatik vermeme, kararın çıkmaması, çıksa dahi her şey için hakimden izin alma, aracı satarken çıkacak problemler vs.) Dolayısıyla ben bu işe bulaşmaktan vazgeçtim. Diğer arkadaşlara kolay gelsin.

Üst Alt