Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporlu oğlum adına özürlü aracı almak istiyorum..?

tansel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
oğlum için 2008 yılında almış olduğum %91 heyet raporu ile özürlü aracı alabilirmiyim

hayır alamasın kesın... en fazla altı aylı rapor geçerlıdır. bazı arkadaşlar eğer sureklıse alabilirsin yazabilirler ama kesın olarak altıay suresı geçmişse alamasın bu kesındır. ben bu konu hakında turkiyenı tüm bayılarıya konuştum hiç biri kabul etmedı altı ay içinde aldığım raporu istediler.

muhtacan kardeşim nerde yazıyo 6 aylık süre öle bişey yok bence.

Rapor tarihinin hiç bir önemi yoktur. Elinizdeki % 90 üzeri raporla araç alabilirsiniz:

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.
İlgili yazı: http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

+26 Rapor tarihi'nin hiç bir önemi yoktur. Arkadaşlar lütfen araç alırken bayi'lerin dediğine inanmayın onlarda net olarak mevzuat'ı bilmiyorlar.

benım 28/09/2009 tarihlı raporum vardı, 19/07/2011'de araba aldım ve tüm yetkili bayııları gezdım ankara doğuş otomotiv dahil hiç biri o raporumu kabul etmediler ve yenı rapor çıkartıp öyle aldım. hepside 6 ay süresi dolan raporlar geçersız dediler hanı bir iki tane olsa tamam derim ama hepsı aynı şeyı söyledıler ankara istanbul antalya heryerı aradım telefonla hepside raporu suresı doldu dediler not: raporun uzerindede süresiz yazıyordu. yine en yakın yetkılı servise bakın derim en iyi onlar yardımcı olurlar...

Engelli aracı

oğlum için 2008 yılında almış olduğum %91 heyet raporu ile özürlü aracı alabilirmiyim

Bahsettiğiniz rapor ile rahatsızlık durumunuz uyum sağlıyorsa ve raporda sürekli olduğu belirtiliyorsa kanunen bu rapor geçerlidir ve maliye bunu kabul etmek zorunda. Bu işin bayilerle hiç bir ilgisi yok. Bayiler işlemler konusunda sadece aracıdırlar.

Aynı durum yurt dışından getilrilebilecek araçlar içinde geçerlidir.

Selamlar

ALİ YÜCE

Muhtocan: 2011Ağustos ayı içinde aldığım raporumla İstanbul Maslak Doğuştan araç ön siparişi verdim(10.05.2012), insanları yanıltmayalım. Verdiğiniz bilgi yanlıştır, sizin raporunuzda bir sorun olmuş olabilir.

evet bende 2011 4. ayda aldığım raporla 1 hafta oldu sipariş vereli herhangi bir sorun çıkmadı umarım çıkmaz.

burock;

baba benım kımseyı yanıldığım falan yok. başımda geçen olayı anlatım ister inanırsınız ister inanmasınız bu sizin bileceği birşey, zaten bu işi yapan burda benım senın dediğin şeyle değil mutlaka gidim baş vuracak öğrenecek ben yaşadım bunu bire bir. (ayrıca raporumda hiç bir sorun yoktu sadece tarıhten dolayı) artık gerisi sizin bileceğiniz iş

Üst Alt