Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi, %43 vergi indirimi ve 5400 gün primle emeklilik..?

öztas01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar,
Benim 43 vergi indirimi aldım 1991 işe girişim var 5400 gun emekli olabilirmiyim bide olsam maaş duşuk olurmu primmim askeri ucreten yatiyor elime ne maaş geçer dogum tarihin 74

%43 raporunuz ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanmış olduğunuza göre Emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.Emekli maaşınız primlerinizin toplam kazancına göre belirlenir sizin asgariden yattığı için maaşınız 700 Tl civarı olur.
2007 yılından beri bence boşuna çalışmışsınız o tarihten sonra emekli olsaydınız.Emekli olup tekrar çalışma imkanınız var ise SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.Yani 2 maaş birden alırdınız.Size tavsiyem hemen emekli olmanız.

Tam doğum tarihiniz?
Tam prim ödenerek (staj değil) sigortalı olduğunuz tam tarih?

Bunlara göre emeklilğiniz açağıdaki tabloda belirtildiği şekilde olacak:

2008_oncesi.PNG

emeklilik baş vurusu yaptım

07.09,2011 şırnak ssk emeklilik için baş vurdum benden istenen eraklar vergi indirim belgesi .aile ornek kaydı kimlik fotkopisi form verdiler doldurdum yanlız fotğraf istemediler bende vermedim daha cevap gelmedi işlem dogrumu yoksa yeniden bir form dolduracagımmı fotograflalla beraber. geçen gun aradım bana dediler şuan dosayan onumde deiler arasında yaşımmalar devam ediyor uzun surmesi benim yaybım olmazmı artı işten çıtıgım için çok surmesi saglıktan nasıl yararlana bilirim

saol bulent abi ilginize gerçekten bu siteye girdimde çok mutlu oluyorum sizlerin sayesinde engelli arkadaşlara verdigin bilgiler için ALLAH hepinizden razı olsun

emeklli olan bir abimizen bana soyledegi daha senin işlemlerin sayılmıyor once gunlerni toplayacaklar sonra sana haber verecekler gel yeniden form doldur sonra emeklliligin olacakmış

(a) ve (b) bentlerinde belirtilen sigortalılardan 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı istek tarihinden sonraki ay başından itibaren aylık bağlanır.

Emeklilik başvursunda bir tahsis talep tarihi verilir. O tarih emeklilik başlangıç tarihidir.

Emekli maaşı duşuk

43 vergi indirmi 5510 hizmet gunu askeri ucretten hepsi 01 10.2011 maaş bağlanma tarihi bana gelen yazıda 687.87 aylık baglandı benim beklentim 850 aşagı olmaması gerek duşunuyordum oran duşuk deyilmi baglanan duşukse nasıl bir yol izlenir ilginize tşler

Bağkur işin içine girince emekli maaşları düşüyor maalesef. Ama yine de 687 TL az bence. Sigorta müdürlüğüne gidip emekli maaşınızın yeniden hesaplanması için başvuru yapın.

Bence maaşınız çok dşük. Yanlış hesaplandığını düşünüyorum. 800 TL'den az olmaması gerekirdi.

bulent abi nasıl bir yoıl izlemeliyim il mudurlugune gitsen bana dese bukardır başka kim yardımcı olabilir bide 5 coçugum var en az onlar içinde 100 olmazmı

Kimse öyle bir şey diyemez, merak etmeyin. Siz "maaşımın yeniden hesaplanmasını ve düzeltilmesini istiyorum" diyeceksiniz, onlar da "tabii Ali bey" diyecekler. Bu kadar basit. "Bağlanan Aylıkların Kontrolü Ve Düzeltilmesi Talepleri"ni 30 gün içinde karşılamak zorundalar.

Not: Emekli maaşınızı şuradan hesaplar mısınız bi: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu

Ek bilgi: SGK

tşkler bulent abi gerçekten çok canım sıkıldı duzteceklerini inanmiyor ben şırnaktan emekli o yalnız ben mardinde ikamet ediyorum mardin ssk ye gitsen yardımcı olabilirmi

Üst Alt