Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi ve 1086 primi olan kişi ne zaman emekli olabilir?

ahmet bahadır

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
dayım için uğraşıyorum sgk ya gittim malul emeklilik olmaz dedi bağkur özürlü emekliliğini gördüm dayım 1991 de ssk lı çalışan ve 1086 prim sayısı bağkur emeklisi olabilir mi ssk lı biri olursa ne yapmam gerekiyor özür oranı /64 lütfen bilgilendirir misiniz?

Dayınızın sigorta girişinden öncede raporu var mıydı? derecesi % 60'ın üzerindemiydi?

öncelikle teşekkürler

dayım doğuştan işitme ve konuşma engelli raporunu işe başladıktan sonra alınmış aslında yıllardır çalışan biri yatırıyoruz diye kandırılmış hiç yatırılmamış artık çalışamıyorbende maaş bağlanması için uğraşıyorum malulen emeklilikte çalışma sırasında yaşadığı iş kazası sonucu olanların malulen emekli olduğu bizim emekli şansımızın zor olduğu bağkur emeklisi olabilir mi ne kadar yatırmamız gerekiyor:(

Doğuştan işitme-konuşma engelli ise maalesef malulen emekli olamaz. Emeklilik için defterdarlıktan elde edilecek sakatık indirim derecesine göre aşağıdaki tabloya tabidir:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt